Acasa Ford Procesul de post-privatizare al fostei Automobile Craiova s-a incheiat. Statul a preluat tot ce n-a vrut Ford sa cumpere

Procesul de post-privatizare al fostei Automobile Craiova s-a incheiat. Statul a preluat tot ce n-a vrut Ford sa cumpere

de Adrian Mitrea

B-Max in uzina Ford din Craiova (sursa - 0-100.ro)

Ford si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) au semnat luni seara, 7 ianuarie, documentele finale prin care s-a incheiat procesul de post-privatizare al fostei Automobile Craiova. Statul Roman detine acum 100% din capitalul societatii desprinse din Ford Romania, Active Conexe SA, care grupeaza tot ce n-a vrut Ford sa cumpere.

„Aseara Ford si AVAS au semnat documentele necesare pentru transferul actiunilor detinute de Ford catre AVAS in compania nou infiintata ca urmare a divizarii Ford Romania SA, Active Conexe SA, care va dezvolta activitati ce nu tin de productia de automobile (imobiliare, fabrica de la Mecatim)”, se arata intr-un comunicat de presa al firmei de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

In ultimii cinci ani, perioada in care au fost incheiate mai multe etape ale procesului de post-privatizare, Ford a fost consiliat de o echipa extinsa de avocati si consultanti coordonata de Manuela Nestor (Partener Coordonator), din care au facut parte Adina Chilim-Dumitriu (Partener NNDKP), Alina Timofti (Partener NNDKP Consultanta Fiscala), Roxana Ionescu (Coordonatorul practicii de dreptul mediului) si Diana Ispas (Asociat Senior NNDKP).

In timpul post-privatizarii, care a presupus multiple runde de negocieri intre reprezentantii Ford si AVAS, gigantul american a realizat investitiile de peste 700 milioane euro la care s-a angajat la semnarea contractului, in urma cu cinci ani.

Lasa un comentariu