Acasa Industrie Opel va inceta in 2016 productia de masini la uzina din Bochum, insa incearca sa o mentina in viata prin activitati legate de componente auto

Opel va inceta in 2016 productia de masini la uzina din Bochum, insa incearca sa o mentina in viata prin activitati legate de componente auto

de Vlad Barza

In uzina Opel din Bochum (sursa - Opel)

Dupa luni grele de discutii, Opel a decis ca situatia de pe piata europeana este atat de grava incat uzina din orasul german Bochum trebuie sa inceteze in 2016 productia de automobile. Totusi, compania incearca sa pastreze o parte dintre cele 3.300 de locuri de munca si unitatea ar putea sa realizeze componente auto si sa aiba si activitati pe partea de logistica.

Opel a anuntat ca uzina Bochum va inceta in 2016 productia de Zafira Tourer, decizia fiind luata ca urmare a situatiei grele din Europa.

„In ciuda eforturilor noastre riguroase, nu am avut succes in schimbarea situatiei. (…) Motivele principale tin de declinul dramatic al pietelor auto europene si de enorma supracapitate din intreaga industrie auto europeana”, spun cei de la General Motors.

Compania promite insa ca va incerca sa salveze o parte dintre cele 3.300 de locuri de munca prin reconversia uzinei catre productia de componente auto. In plus, centrul de logistica va functiona si dupa 2016, astfel ca uzina va mai pastra un rol in operatiunile GM, insa clar diminuat.

Opel are in Germania patru uzine, cu un total de 20.000 de angajati. Compania a inregistrat pierderi in ultimii 12 ani si multi spun ca este nevoie de masuri drastice, in stilul Ford (care va inchide trei fabrici), pentru ca germanii sa-si revina.

Lasa un comentariu