Acasa Curiozitati Grupul Renault Romania isi invata angajatii sa conduca prudent. Masinile companiei parcurg 2,5 milioane km/luna

Grupul Renault Romania isi invata angajatii sa conduca prudent. Masinile companiei parcurg 2,5 milioane km/luna

de Adrian Mitrea

Angajata Dacia (sursa - 0-100.ro)

Grupul Renault a implementat in 2011 un program continuu de formare pentru angajatii sai, cu scopul de a promova conduita preventiva la volan, iar pana luna octombrie din acest an circa 500 de salariati au beneficiat de cursuri, urmand ca numarul lor sa creasca la cateva mii in urmatorii ani, a anuntat Grupul Renault Romania. Masura este importanta, spune Renault, pentru ca masinile companiei parcurg 2,5 milioane km/luna.

Formarea cuprinde atat o parte teoretica in sala, cat si o zi de exercitii practice pe un circuit special amenajat la Mioveni, unde se afla Uzinele Dacia.

Programul de formare se adreseaza in primul rand celor care parcurg distante importante in interes de serviciu, utilizand masinile din parcul auto al companiei. Circa 1.000 de autovehicule (capacitatea totala a parcului auto) sunt la dispozitia angajatilor companiei, intr-un sistem centralizat, pentru deplasari pe teritoriul Romaniei, avand in vedere dispunerea geografica a entitatilor Grupului Renault, dar si complexitatea activitatilor sale.

Cele 1.000 de autovehicule parcurg in medie 2,5 milioane km/luna, deci 2.500 km zi. Adica fiecare masina parcurge in medie 83-85 km/zi.

Formarea a fost conceputa pentru grupuri de maximum 16 persoane, pentru a permite fiecarui participant sa urmareasca atent informatiile si sa beneficieze de suficient timp la volanul masinii. Formarea dureaza doua zile, dintre care una este 100% practica. In prima zi cursantilor li se reaminteste legislatia rutiera, apoi acestia trec in revista riscurile si specificul traficului local. In a doua zi, toti urca la volan. Franarea de urgenta, ocolirea obstacolelor neprevazute, condusul pe autostrada si pe drumuri secundare, toate sunt situatii cu care angajatii Renault se confrunta in partea practica a formarii.

„Ceea ce este important de retinut este ca, prin aceasta formare, Grupul Renault Romania nu urmareste sa creeze piloti de curse sau de teste, ci sa promoveze o conduita preventiva la volan pentru soferul care conduce zi de zi. in trafic, asta face cu adevarat diferenta intre o tragedie si un incident evitat. Ne preocupa sanatatea si siguranta angajatilor nostri si investim in acest domeniu”, a declarat Radu Mavrodin, director Resurse Umane al Grupului Renault Romania.

Grupul Renault are in prezent aproximativ 18.000 de angajati in Romania. Principalele entitati ale sale sunt Uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica si sasiuri, Directia Logistica, inclusiv centrul RIR-ILN), Matrite Dacia (Pitesti), Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic Titu si centrul de design Renault Design Central Europe) si directia comerciala Renault Commercial Roumanie (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja).

Lasa un comentariu