Acasa BMW Franz Linner, vicepresedinte BMW, spulbera mitul unei fabrici BMW in Romania, dar confirma deschiderea unei unitati de asamblare in Brazilia

Franz Linner, vicepresedinte BMW, spulbera mitul unei fabrici BMW in Romania, dar confirma deschiderea unei unitati de asamblare in Brazilia

de Adrian Mitrea

Franz Linner (sursa - 0-100.ro)

BMW are suficienta capacitate de productie la nivel mondial si deschiderea unei noi uzine in Europa este exclusa in urmatoarea perioada, a declarat vineri, 19 octombrie, Franz Linner, vicepresedinte BMW responsabil de productie, tehnologie si furnizori. El a declarat insa ca in Brazilia, cel mai devreme in doi ani de acum incolo, va fi inaugurata o fabrica BMW care sa asambleze CKD (Complete Knock Down – pachete de masini dezasamblate).

„Deschidem si in Brazilia o fabrica CKD care va finaliza produsele, cel mai devreme in termen de doi ani”, a declarat Linner, la Brasov, intr-o conferinta de presa.

Aceste declaratii ale oficialului BMW vin pe fondul unor informatii si speculatii aparute in presa conform carora BMW cauta sa deschida o noua fabrica in Europa, Brazilia sau Mexic, iar dintre tarile din Europa Romania s-ar afla pe lista.

Linner a confirmat fabrica din Brazilia pentru un orizont de minimum doi ani si a subliniat ca la fiecare doi ani compania germana „scaneaza” toata Europa pentru a identifica noi oportunitati de afaceri, ceea ce nu inseamna ca Grupul BMW vrea sa deschida o noua uzina, ci mai degraba cauta furnizori si tehnologie.

Franz Linner urmeaza sa viziteze Universitatea din Brasov in cursul zilei de vineri, 19 octombrie.

Vicepresedintele BMW Franz Linner se afla in Romania la invitatia Clubului Economic German, venit pentru o serie de intalniri cu furnizori, autoritati, universitati si asociatii.

Evenimentul are loc cu sprijinul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. La intalniri a participat si ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu.

Lasa un comentariu