Acasa Citroen Opel si Peugeot-Citroen discuta pentru o eventuala fuziune in Europa, scrie presa franceza

Opel si Peugeot-Citroen discuta pentru o eventuala fuziune in Europa, scrie presa franceza

de Vlad Barza

Peugeot 301 (sursa - Peugeot)

General Motors si PSA Peugeot-Citroen cauta moduri de a extinde parteneriatul semnat in februarie, iar un scenariu care se discuta tine de o fuziune pe plan european intre Opel si Peugeot-Citroen, scrie Le Figaro, citand surse apropiate discutiilor. In eventualitatea ca fuziunea va fi aprobata, GM ar injecta 10 miliarde euro in noua companie mixta. Zvonurile nu au fost confirmate de cele doua mari grupuri auto.

In februarie GM anunta ca preia 7% din actiunile PSA si era prezentat un amplu plan de punere in comun a unor activitati, inclusiv dezvoltarea de noi modele, astfel incat sa se aunga la economii anuale de doua miliarde dolari de pe urma acestui parteneriat.

Presa scrie ca inca de atunci se cautau solutii pentru extinderea colaborarii, iar o idee luata in calcul tine de fuziunea operatiunilor europene ale Opel si PSA, General Motors urmand sa detina 30% din actiuni la noul joint-venture, confirma surse citate de Reuters si La Tribune.

PSA produce 2,1 milioane de masini/an in Europa, iar cifra de afaceri este de circa 25 milioane euro, in timp ce Opel realizeaza cam 1,1 milioane masini, afacerile fiind de circa 17 milioane euro.

Discutille sunt confidentiale, spun sursele citate, iar cele doua companii nu au confirmat informatiile aparute. Ambele grupuri auto au pierderi imense in Europa si au anuntat concedieri.

E de asteptat ca autoritatile franceze sa nu fie prea incantate de ideea unei fuziuni, iar proiectul a impartit se pare familia Peugeot in doua tabere, dat fiind si faptul ca in general PSA a dorit sa fie independenta si s-a ferit de parteneriate consistente cu alti producatori.

Lasa un comentariu