Acasa Renault Renault anticipa ca directorii implicati in falsul scandal de spionaj industrial s-ar putea sinucide

Renault anticipa ca directorii implicati in falsul scandal de spionaj industrial s-ar putea sinucide

de Vlad Barza

Sigla Renault (sursa - 0-100.ro)

Renault, companie care in 2011 si-a acuzat pe nedrept cativa directori ca ar fi facut spionaj industrial, pregatise comunicate de presa in eventualitatea in care cei acuzati ar fi incercat sa se sinucida, arata documente prezentate de Le Parisien si confirmate de companie. A existat si un comunicat in eventualitatea in care unul dintre cei acuzati si-ar fi luat viata, insa din fericire niciunul din cei acuzati pe nedrept nu a recurs la astfel de masuri extreme, scrie AFP.

La inceput de 2011 a izbucnit un scandal in care trei directori ai Renault erau acuzati ca ar fi vandut secrete industriale concurentei. Dupa presiuni facute de autoritatile din Franta, s-a ajuns la concluzia ca cei trei directori fortati sa isi dea demisia fusesera acuzati pe nedrept din cauza unei anchete interne facuta defectuos si bazata pe dovezi false.

Le Parisien a publicat documente care arata ca in primele saptamani ale scandalului directia de comunicare a Renault a dorit sa fie pregatitta pentru orice si anticipa acte de disperare ale celor trei directori acuzati, luand in calcul si sinuciderea.

Astfel, Comunicarea Renault a preagatit doua „ciorne” de comunicat, una in cazul unei tentative de sinucidere si una in cazul mult mai nefericit in care unul dintre cei acuzati ar fi izbutit sa-si ia viata.

Cele doua comunicate erau aproape identice, avand formulari de genul „a incercat sa-si puna capat zllelor”, respectiv „si-a pus capat zilelor”, varianta in care la final a fost adaugata o fraza in care se spunea ca Renault „se gandeste in special la familia domnului …X”.

Reprezentantii Renault spun ca era normal ca directia de comunicare sa se astepte la ce e mai rau si sa ia in calcul si cele mai negre scenarii, mai ales intr-o perioada de criza. Din fericire, niciunul din cei trei directori acuzati pe nedrept nu a recurs la masuri disperate, iar acuzatiile nedrepte care li s-au adus au fost retrase.

Lasa un comentariu