Acasa Industrie Peugeot taie din productia si tinta de vanzari pentru modelul 208

Peugeot taie din productia si tinta de vanzari pentru modelul 208

de Adrian Mitrea

Peugeot 208 (sursa - Peugeot)

Peugeot taie din productia si tinta de vanzari pentru cel mai nou model al sau, automobilul de clasa mica (segment B) 208, din cauza scaderii cererii din Europa, a declarat un purtator de cuvant al companiei, pentru Automotive News.

Oficialul Peugeot nu a confirmat insa si informatiile aparute in presa conform carora tinta de vanzari pentru acest an ar fi fost coborata la 140.000 unitati, de la 175.000 masini.

Wall Street Journal scria vineri, 5 octombrie, ca Peugeot va diminua cadenta de productie pentru 208 de la 52 de masini/ora la 35 de masini/ora, incepand cu 10 octombrie.

Un reprezentant al sindicatului CGT a spus pentru Automotive News ca tura de noapte (una dintre cele trei schimburi – n.r.) care lucreaza pentru a produce 208 va fi suprimata la sfarsitul lunii noiembrie, iar pana la sfarsitul anului Peugeot va renunta la 850 de angajati temporari ai uzinei din Poissy (unde este fabricat 208 – n.r.).

Cele mai recente date din piata auto europeana, centralizate de firma de cercetare JATO Dynamics, arata ca modelul 208 este pe locul al treilea la vanzari, dupa Volkswagen Golf si Volkswagen Polo (la nivelul lunii august).

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu