Acasa Romania Grupul Renault Romania si Universitatea Politehnica din Bucuresti lanseaza un nou program de master, Controlul Zgomotului si Vibratiilor

Grupul Renault Romania si Universitatea Politehnica din Bucuresti lanseaza un nou program de master, Controlul Zgomotului si Vibratiilor

de Adrian Mitrea

Dacia Sandero Tehnic (sursa - Renault)

Grupul Renault Romania si Universitatea Politehnica din Bucuresti au decis sa lanseze un nou program de masterat pentru anul universitar 2012-2013, denumit „Controlul Zgomotului si Vibratiilor”. Prin abordarea unitara, teoretica si experimentala a fenomenelor acustice si vibratorii (vibro-acustica), acest program este unic in Romania, potrivit Renault Romania.

Noul masterat vine ca urmare a necesitatii de specialisti pentru domeniul acusticii, dar si a bunei colaborari din ultimii ani cu Universitatea Politehnica Bucuresti, noteaza compania auto franceza, intr-un comunicat de presa.

click aici pentru poze de la inaugurarea RTR Titu

Odata cu dezvoltarea echipelor sale si a proiectelor gestionate, Renault Technologie Roumanie (RTR) a identificat o nevoie crescuta de specialisti in domeniul acusticii si vibratiilor. De asemenea, in cadrul programelor anuale de stagii universitare sau masterate dedicate Ingineriei Proiectelor Automobile, RTR a observat un interes crescut al studentilor pentru acest domeniu.

Acestea sunt motivele pentru care, alaturi de Universitatea Politehnica Bucuresti – Departamentul de Mecanica, RTR a decis sa contribuie la acest program de masterat.

„Programul de studii are o durata de doi ani, iar studentii se vor specializa in domeniul vibro-acusticii in general, prin aplicatii specifice vibro-acusticii grupului moto propulsor, dar nu numai. Specializarea lor nu va fi insa exclusiva pe acest domeniu, studiul zgomotelor permitandu-le sa aleaga apoi cariere care nu tin neaparat de industria auto, ci si in domenii precum aeronautica, transporturi feroviare, constructii navale sau instalatii industriale dintr-o multitudine de ramuri industriale”, potrivit Renault Romania.

Studentii admisi la masterul „Controlul Zgomotelor si Vibratiilor” vor avea ocazia sa aprofundeze domeniul zgomotelor si vibratiilor, dar si sa profite de experienta specialistilor RTR prin vizite de studiu la sediile RTR si la Uzinele Dacia si prin stagii practice in cadrul centrului de inginerie din Bucuresti.

Pe parcursul intregului program de studii, expertii RTR vor participa la activitatile de seminar si de laborator si vor avea consultari cu corpul profesoral.

„Prin acest nou parteneriat, RTR arata inca o data atasamentul sau fata de promovarea unui invatamant de calitate si facilitarea accesului tinerilor in viata profesionala, prin intermediul unei politici active in relatia cu sistemul educativ din Romania”, spune Renault.

RTR este al doilea centru de inginerie al Renault si singurul centru de inginerie auto din Europa de Est. RTR are ca misiune principala dezvoltarea de proiecte vehicul si de mecanica fabricate in uzinele din regiunea Europa de Est si Mediterana, in special produsele din gama Entry.

Lasa un comentariu