Acasa Renault Renault Romania lanseaza cel tarziu in debutul lui 2013 utilitara Kangoo Z.E. Modelul Zoe ar trebui sa ajunga tot anul viitor

Renault Romania lanseaza cel tarziu in debutul lui 2013 utilitara Kangoo Z.E. Modelul Zoe ar trebui sa ajunga tot anul viitor

de Vlad Barza

Renault Kangoo Z.E. (sursa - Renault)

Renault va aduce in Romania vehiculul utilitar electric Kangoo Z.E., fie la final de 2012, fie la inceput de 2013, iar in decursul anului viitor ar trebui sa ajunga si masina electrica Zoe, a spus la salonul auto de la Paris Thomas Dubruel, director comercial Dacia-Renault in Romania. El spune ca subventia de 3.700 euro acordata pentru cumparatorii de masini electrice ar trebui sa fie mai mare si da ca exemplu Franta, unde sprijinul guvernamental e de 7.000 euro.

„De ce nu am lansat vehiculele electrice in 2012 cum am promis?  Raspunsul tine de faptul ca s-a mai schimbat contextul si sunt o serie de factori care contribuie la acest lucru. Un element foarte important e ca vehiculele electrice au nevoie de sustinere fiscala, de subventii si asta e o problema pentru ca subventia e legata de programul Rabla”, spune Dubruel

„O alta problema e ca subventia nu e gandita pentru flote, mai ales ca aceste vehicule electrice sunt dedicate companiilor. Totusi, vom lansa Kangoo ZE fie la finalul acestui an, fie la inceptul anului viitor. Ramane ca restul vehiculelor sa fie lansate in 2013, mai ales Zoe. Speram sa putem aduce Zoe”, potrivit oficialului Renault.

Intrebat daca este suficienta subventia acordata in Romania pentru vehiculele electrice, 3.700 euro, reprezentantul Renault a spus ca ar fi bine sa fie mai mult, dand exemplul Frantei.

„In Franta vorbim de 7 000 euro si Zoe ajunge la 13 700 euro pe piata, fiind deci foarte competitiva. Politicienii ar trebui sa ne sustina si sa avem parte de subventii dedicate – pentru persoane fizice si juridice – mai mari de 3.700 euro”, e de parere Dubruel.

Kangoo Z.E., primul vehicul electric ce va fi lansat la noi, este fabricat in uzina Maubeuge din Franta si costa de la circa 16.000 de euro daca tinem cont si de subventiile acordate de diverse state pentru cei care-si iau masini 100% electrice.

Autovehiculul are o viteza maxima de 130 km/h si poate parcurge pana la 160-175 km cu bateria complet incarcata. Spatiul de incarcare are un volum de 3,5 metri cubi, iar greutatea incarcaturii suportata este de maximum 650 kilograme.

0-100.ro a publicat in aprilie 2011 un test drive tip prima impresie cu Renault Kangoo Z.E. Poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Lasa un comentariu