Acasa Dacia PARIS LIVE: Dacia a prezentat noile Logan si Sandero. Logan va fi lansat pana la final de an, Sandero costa de la 6.990 euro

PARIS LIVE: Dacia a prezentat noile Logan si Sandero. Logan va fi lansat pana la final de an, Sandero costa de la 6.990 euro

de Vlad Barza

Dacia Logan (sursa - Hotnews)

Dacia a prezentat joi la salonul auto de la Paris noile generatii Logan, Sandero si Sandero Stepway, ca parte a unui an in care marca lanseaza sase noi modele. Noul Sandero poate fi comandat la preturi ce pleaca de la 6.990 euro, Sandero Stepway costa de la 10.800 euro, iar preturile Logan pentru Romania vor fi anuntate in cateva saptamani.

Modelele au fost prezentate de Carlos Tavares, al doilea om in ierarhia Renault Group, el caracterizand lansarile ca facand parte dintr-o ofensiva fara precedent a marcii Dacia care a ajuns acum sa aiba cea mai tanara gama din Europa.

click aici pentru galeria foto

Noua generatie Sandero costa in Romania de la 6.990 euro si poate fi comandata din 1 octombrie, in timp ce Sandero Stepway, versiune inaltata a lui Sandero, costa de la 10.800 euro. Noul Sandero va fi produs si la uzina din Tanger incepand cu semestrul doi din 2013.

Pentru Logan s-au dat preturile pentru piata franceza-  de la 7.700 euro – cele pentru Romania urmand a fi anuntate in urmatoarele saptamani, in timp ce livrarile se vor face pana la final de an. In Romania Logan va fi ma ieftin decat in Franta, la noul Sandero diferenta este spre exemplu de 900 de euro la pretul de pornire.

Motorizari

Benzina : TCe 90
In premiera, noile modele Logan si Sandero primesc motorul turbo TCe 90 pe benzina in trei cilindri, 0,9 litri. Datorita turbo-colectorului cu inertie foarte scazuta asociat cu un sistem de distributie variabila la admisie (VVT), motorul furnizeaza 66 kW (90 CP) la 5 250rot./min.

Benzina : 1.2 16V 75 CP
Acest motor de 1 149cm3 dezvolta o putere de 55 kW (75 CP) si consuma in medie 5.9l/100 km cu emisii de 137g* de CO2. Motorul 1.2 16V 75 CP va fi disponibil si intr-o versiune GPL pentru modelul Dacia Logan.

Diesel : dCi 75 CP si 90 CP
Motorul 1.5 dCi este disponibil in versiunea 55 kW (75 CP) si 66 kW (90 CP). Oferind un cuplu in crestere cu 20Nm, adica 200Nm la 1750 rot/min pentru versiunea 75 CP si 220 Nm la 1750 rot/min pentru versiunea 90 CP, Consum mediu mixt este 3,9 litri/100 km, iar emisiile sunt de 103 gCo2/km.

Motorizarile noii ale Daciei Sandero Stepway sunt TCe 90 si dCi 90, dieselul avand un consum mediu mixt de 4 litri/100 km.

Echipamente noi si lista de accesorii

Regulator/ Limitator de viteza si asistenta la parcarea cu spatele
Regulatorul/ Limitatorul de viteza, noutate in gama Dacia, va fi disponibil, in functie de versiune, pe noile Logan si Sandero. Asistenta la parcarea cu spatele este si ea disponibila in functie de nivelul de echipare.

Dacia Plug&Radio
Noile modele Logan, Sandero si Sandero Stepway au in lista de optionale un radio cu un ecran 2DIN si un CD MP3. Echipamentul este completat de tehnologia Bluetooth de prizele USB si jack disponibile pe fatada radio-ului precum si de satelitul de comanda pe volan. Tehnologia Bluetooth permite lansarea unui apel telefonic handsfree cu sincronizarea carnetului de adrese si a listei de apeluri, precum si ascultarea in audio streaming a fisierelor muzicale de pe suporturi externe.

Sistem multimedia MEDIA NAV
Inaugurat pe modelele Dacia Lodgy si Dokker, sistemul MEDIA NAV este disponibil pe cele trei noi modele. Integrat in fatada centrala a plansei de bord, el dispune de un ecran tactil de 7 inch si un sistem de navigatie integrat si radio cu conexiune Bluetooth si audio streaming. Ecranul de navigatie dispune de un afisaj 2D sau Birdview (3D). Baza de date poate fi completata de clienti atat cu ajutorul unui suport de memorie extern, cat si prin accesarea site-ului Dacia Naviextra.

Siguranta pasiva
Centurile de siguranta sunt echipate cu limitator de efort calibrat pentru a proteja toracele in caz de soc. iar cele trei modele dispun de puncte de fixare Isofix pentru cele doua locuri laterale din spate, care asigura atasarea scaunelor pentru copii. De la primul nivel de echipare, vehiculele dispun in serie de patru airbag-uri frontale si laterale pentru sofer si pasager, faruri de zi, ABS si AFU, precum si ESP.

Gama de accesorii:
Pentru personalizarea modelelor, lista de accesori cuprinde: baghete laterale de protectie, covorase de interior, plase de fixare pentru portbagaj, portbagaj de pavilion, sistem de fixare a schiurilor, sistem de remorcare, un dispozitiv de fixare a bicicletei si cutie frigorifica.

Designul – O problema rezolvata?

Prima generatie Logan berlina a fost criticata de multi care considerau designul ca fiind cel putin neinspirat. Dacia sustine acum ca lucrurile s-au schimbat la Logan 2 despre care spune ca a primit o noua identitate exterioara ce da un „sentiment general de calitate si forta”.

Cele doua noi modele inaugureaza o noua plansa de bord, in doua nuante (in functie de model si de versiune), Conturul cadranelor este cromat (in functie de versiunea de echipare), iar butoanele de comanda, de ultima generatie, sunt deosebit de functionale.

Conturul aeratoarelor, sigla de pe volan si manerul schimbatorului de viteze sunt cromate (in functie de nivelul de echipare). Fatada centrala a plansei de bord beneficiaza de un ornament a carui culoare (in functie de nivelul de echipare) este in concordanta cu cea a manerelor portierelor si cu ornamentul de pe volan.

0-100.ro va publica in curand o galerie foto completa cu noile Logan, Sandero si Sandero Stepway.

Corespondenta de la Paris.

1 comentariu

luculescu lucian 17 noiembrie 2020 - 21:08

luculescu lucian permis de conducere am 19 ani

Reply

Lasa un comentariu