Acasa Romania Doi deputati propun o lege prin care sa nu fie sanctionat cel care acroseaza masina care il blocheaza in parcare

Doi deputati propun o lege prin care sa nu fie sanctionat cel care acroseaza masina care il blocheaza in parcare

de Vlad Barza

(sursa 0-100.ro)

Doi deputati au venit cu o initiativa legislativa gandita sa vina in ajutorul celor care isi parcheaza masina regulamentar si constata apoi ca cineva le blocheaza iesirea. Conform proiectului de lege, in aceasta situatie daca cel care este blocat acroseaza masina care-l blocheaza, eventualele pagube vor fi suportate de cel care a impiedicat iesirea din parcare. Interesant este ca scurta expunere de motive are greseli de ortografie si exprimari curioase precum „nicidecum dupa cheful politistului”. Ion Calin, unul dintre initiatorii proiectului, a declarat ca ideea nu este nicidecum de a se incuraja vandalismul, ci legea este gandita doar pentru lovirile usoare facute fara intentie.

Deputatii Ion Calin si Gheorghe Ciocan pornesc in expunerea de motive de la faptul ca, in ultima vreme, sunt tot mai multi soferi indisciplinati care isi parcheaza masinile astfel incat ii blocheaza pe cei care si le-au parcat regulemantar.

Pentru ca „foarte multi isi parcheaza autoturismele in mod haotic” se ajunge, deseori, „la conflicte sau chiar la acrosarea, mai mult sau mai putin grav, a autoturismului parcat neregulamentar”.

In acest context, spun cei doi deputati, de multe ori agentii de circulatie ii amendeaza pe cei care parcheaza legal si de aceea, propunerea legislativa cuprinde trei puncte gandite sa mai rezolve situatia.

Ion Calin, unul dintre initiatorii proiectului, a declarat ca ideea nu este nicidecum de a se incuraja vandalismul, ci legea este gandita doar pentru lovirile usoare facute fara intentie.

Iata o parte din expunerea de motive

Fata de cele mai sus prezentate am elaborat alaturata propunere legislativa, prin care solicitam sa se aprobe urmatoarele:

a) impiedicarea unui autoturism care este parcat in mod regulamnetar de a parasi locul de parcare, la initiativa detinatorului acestuia, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 200 si 500 lei.

b) eventualele pagube se suporta de catre detinatorul autoturismului care a impiedicat iesirea din parcare a autoturismului regulamentar parcat.

c) in situatia in care, in urma savarsirii unei contraventii se dispune retinerea permisului de conducere si se elibereaza persoanei vinovate dovada inlocuitoare, intinderea perioadei de circulatie pe baza dovezii sa fie stabilita de catre agentul de circulatie la propunerea contravenientului, in functie de interesele acestuia si, nicidecum dupa cheful politistului.

1 comentariu

iuL! 21 septembrie 2012 - 18:47

deci sa inteleg ca daca eu imi gasesc locul de parcare ocupat si il blochez pe cel care a parcat in locul meu.. tot eu sunt vinovat? in loc sa se gandeasca la legi tampite mai bine s ar gandi la cum sa faca mai multe locuri de parcare

Reply

Lasa un comentariu