Acasa Mercedes-Benz Mercedes-Benz prezinta Clasa B Electric Drive la Salonul Auto de la Paris, cu 200 km autonomie

Mercedes-Benz prezinta Clasa B Electric Drive la Salonul Auto de la Paris, cu 200 km autonomie

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Clasa B Electric Drive (sursa - Daimler)

Constructorul auto german Mercedes-Benz prezinta Clasa B Electric Drive la Salonul Auto de la Paris (27 septembrie-17 octombrie), o versiune cu propulsie electrica a masinii Clasa B, care are o autonomie de 200 km si va sosi in showroom-uri in 2014. Tototada, anunta grupul mama Daimler, viitoarele masini electrice ale marcilor Mercedes-Benz, Mercedes-AMG si smart vor avea pe portbagaj inscriptia „Electric Drive”.

Clasa B Electric Drive dispune de un motor electric de 100 kW/136 Cai Putere (CP) care dezvolta un cuplu maxim de 310 Newton-metru (Nm). Aceste cifre sunt similare cu cele ale modelului Clasa B 200 CDI, echipat cu motor turbo diesel de 1,8 litri.

Bateria (probabil litiu-ion – n.r.) poate fi reincarcata la orice priza domestica obisnuita (230 V) sau la una de 400 V si asigura o autonomie de 200 km. Compania auto germana nu a dat alte detalii despre masina, cum ar fi timpul de reincarcare, timpii de accelerare si daca bateria „mananca” din spatiul pentru bagaje.

Mercedes-Benz va spune ca masina sa Clasa B Electric Drive este intr-o forma foarte apropiata de cea de serie si anunta ca livrarile catre clienti vor incepe in 2014.

Pe langa Clasa B Electric Drive, Mercedes-Benz va mai avea la stand si modelul SLS AMG Coupe Electric Drive, iar la standul smart se va regasi smart BRABUS electric drive. Aceste modele, in afara Clasa B Electric Drive, si-au mai facut aparitia la evenimente auto de profil.

Lasa un comentariu