Acasa Curiozitati UPDATE VIDEO: Masina electrica Tesla Roadster care facea inconjurul lumii, avariata grav intr-un accident in Germania

UPDATE VIDEO: Masina electrica Tesla Roadster care facea inconjurul lumii, avariata grav intr-un accident in Germania

de Adrian Mitrea

Accident Tesla Roadster Rafael de Mestre (sursa - Rafael de Mestre)

Masina electrica Tesla Roadster cu care spaniolul Rafael de Mestre facea inconjurul lumii a fost implicata intr-un accident serios in Germania, iar finalizarea calatoriei ar putea fi compromisa. Rafael si masina lui au trecut deja prin Romania in zilele de 26, 27 si 28 august.

Paradoxal, accidentul a avut loc intr-o tara cu infrastructura rutiera foarte buna, cu doar putin peste 1.000 km inainte de finalizarea calatoriei (Barcelona, Spania). Rafael de Mestre si masina lui electrica au traversat tari precum China, Kazahstan, Rusia si Ucraina, parcurgand in total pana la accident aproape 23.000 km.

Rafael a scapat nevatamat in urma accidentului din Germania, insa reparatia masinii, daca va fi posibila, ar putea dura cel putin trei saptamani, scrie de Mestre pe blogul dedicat calatoriei.

Spaniolul Rafael de Mestre a mai fost in Romania si in august 2011, cand a traversat Europa cu aceeasi masina electrica Tesla Roadster.

Automobilul are 288 Cai Putere (CP) si un cuplu de 370 Newton-metru (Nm), fiind capabil sa atinga 100 km/h in 3,9 secunde. Masina atinge o viteza maxima de 200 km/h, bateria se reincarca complet in circa 3,5 ore si asigura o autonomie reala de circa 350-400 km.

Lasa un comentariu