Acasa Foto VIDEO, FOTO: Opel Corsa a implinit 30 de ani si circa 12 milioane de unitati vandute

VIDEO, FOTO: Opel Corsa a implinit 30 de ani si circa 12 milioane de unitati vandute

de Adrian Mitrea

Opel Corsa 30 ani (sursa - Opel)

Opel Corsa aniverseaza 30 de ani de existenta pe piata, fiind pentru prima data introdus in 1982. De atunci au fost comercializate 12 milioane de automobile sub acest nume, doar in Europa.  iar in total pe strcirca 20 milioane autovehicule circula pe strazi. Luand in considerare toate modelele din familia General Motors create pornind de la modelul Corsa, in intreaga lume au fost produse sau asamblate si comercializate aproximativ 20 de milioane de autovehicule derivate din modelul Corsa, mai ales in America Latina (Chevrolet), Australia (Holden), Africa de Sud (Opel) si in China (ca si Buick Sail).

Productia primei generatii a inceput in anul 1982, la fabrica Figueruelas din Zaragoza, Spania, infiintata special pentru primul autovehicul modern de dimensiuni mici de la Opel. Pana in 1982, autovehiculul compact Kadett (lungimea modelului Kadett D lansat in 1979: 3,98 m) a fost modelul de baza al marcii. Odata cu lansarea modelului Corsa A, mai mic si chiar mai accesibil (lungime: 3,62 m), Opel a patruns pe un segment nou si de succes, deschizand astfel un capitol nou in istoria marcii.

Corsa se afla in prezent la generatia a patra, iar a cincea este asteptata in 2013-2014.

Pana in luna august 2012, inclusiv, fabrica spaniola din Zaragoza a produs 9,3 milioane de autovehicule Corsa. In plus, 2,5 milioane de autovehicule au fost produse la cealalta fabrica europeana de la Eisenach, Germania. Productia modelului Corsa in aceasta fabrica a inceput in iunie 1993. Astfel, Corsa devine modelul cel mai popular din istoria marcii Opel.

click aici pentru galeria foto

Incepand din 1982, modelul Opel/Vauxhall Corsa a fost unul dintre jucatorii principali de pe piata europeana.

In prezent, modelul Corsa detine peste 28% din cifra totala a vanzarilor Opel/Vauxhall, ocupand astfel locul al doilea in clasamentul vanzarilor inregistrate de modelele marcii, foarte aproape de Astra (aproximativ 30% din cifra totala de vanzari).

In 1987, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, a fost lansata o varianta sportiva, Corsa GSi, cu un motor de 1,6 litri, 100 Cai Putere (CP) si injectie de carburant comandata electronic. Dupa 20 de ani, in cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2007, isi facea debutul Corsa OPC cu motor turbo de 1,6 litri (141 kW/192 cp), varful de lance al modelului. Din 2011 este disponibila o varianta si mai puternica: modelul Corsa OPC Nurburgring Edition. Acesta este cel mai puternic si mai rapid autovehicul Corsa de pana acum. Motorul pe benzina de 1,6 litri cu supraalimentare dezvolta o putere de 155 kW/210 CP, iar cuplul maxim de 250 Nm poate fi sporit cu ajutorul functiei de amplificare pana la 280 Nm. Acest motor de top pe Corsa trimite masina la 100 km/h in 6,8 secunde, iar viteza maxima este de 230 km/h.

Opel Corsa isi sarbatoreste cea de-a treizecea aniversare in anul altui jubileu important: in 2012, compania Opel aniverseaza 150 de ani de existenta. In acest an, Opel mai sarbatoreste si aniversarea de 30 de ani a uzinei din Zaragoza si cea de 20 de ani a uzinei din Eisenach.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu