Acasa General Motors General Motors va investi un miliard de dolari pentru extinderea uzinelor din Rusia

General Motors va investi un miliard de dolari pentru extinderea uzinelor din Rusia

de Vlad Barza

Chevrolet Cruze (sursa - 0-100.ro)

General Motors a anuntat ca in urmatorii cinci ani va investi un miliard de dolari pentru cresterea capacitatii de productie a uzinelor sale din Rusia, scrie AFP. Planurile de investitii vor duce capacitatea anuala de productie la circa 350.000 de unitati, fata de sub 200.000 in prezent, iar grupul american va achizitiona si mai multe componente auto din Rusia.

GM a produs 98.000 de masini la uzina din St Petersburg, iar obiectivul este sa se ajunga la 230.000/an. Fabrica din orasul nordic produce modelele Chevrolet Cruze si Opel Astra hatchback si isi va adauga in portofoliu si Astra sedan.

In plus, compania mixta detinuta cu AvtoVAZ a produs anul trecut circa 95.000 de masini Chevrolet Niva, scopul fiind sa se ajunga la 120.000 vehicule/an datorita investitiilor.

General Motors va ajunge la o productie de circa 350.000 masini/an in Rusia, de la sub 200.000 in prezent. Grupul este depasit in vanzari doar de Lada, insa marcile straine avanseaza puternic pe piata rusa unde anul trecut un milion din cele 2,5 milioane masini vandute au fost ale unor marci din afara.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu