Acasa Foto FOTO: Land Rover prezinta Freelander 2 restilizat

FOTO: Land Rover prezinta Freelander 2 restilizat

de Adrian Mitrea

Land Rover Freelander 2 FL 2012 (sursa - Land Rover)

Land Rover Freelander 2 primeste retusuri estetice si de ordin tehnologic, acesta fiind al doilea facelift pentru Freelander 2, model lansat in 2006. SUV-ul vine acum cu doua noi versiuni de echipare, un nou sistem audio, noi ceasuri de bord, camera video pentru marsarier si un nou sistem multimedia, cu ecran tactil de 7 inch.

Noile versiuni de echipare introduse sunt Dynamic si HSE Lux. Consola centrala a fost redesenata si integreaza acum, in functie de versiune, un nou sistem multimedia, cu touchscreen de 7 inch. Noua instalatie audio disponibila pentru acest model este furnizata de Meridian si livreaza fie 325 W, fie 825 W. Instalatia audio suporta CD, DVD, iPod, USB, AUX. Optional, noul sistem multimedia poate avea si navigatie.

click aici pentru galeria foto

Contactul clasic pentru pornire a fost inlocuit cu un buton de Start, iar frana de mana are actionare electrica, de la un buton. Masina este capabila sa recunoasca inclinarea suprafetei pe care este parcata, astfel ca frana de mana cu comanda electronica va aplica adecvat unul dintre cele trei niveluri de forta.

De asemenea, Freelander 2 are acum si camera video pentru marsarier, iar la nivel estetic afiseaza faruri si stopuri usor restilizate.

Modulul de comenzi pentru tipurile de teren pe care lucreaza masina, Terrain Response, a fost regandit, lasand mai mult loc pentru spatiile de depozitare.

Freelander 2 vine si cu trei noi culori pentru caroserie (Aintree Green, Havana si Mauritius Blue). Versiunile de dotari S vin standard cu tapiterie textila, GS are standard piele, iar XS are in plus grila inconjurata de un accen negru-lucios si instalatia audio Meridian de 380 W. Varianta HSE are finisaje din lemn, trapa panoramica, memorii pentru scaunul soferului si instalatie audio Meridian 825 W. Versiunea de top, HSE Lux, are scaune speciale cu piele tip Windsor, finisaje deosebite de restul modelelor (Black Lacquer), alte covorase si jante de 19 inch cu aspect diamantat.

Gama de motorizari ramane aceeasi, fiind alcatuita dintr-un propulsor turbo diesel de 2,2 litri ce livreaza 150 Cai Putere (CP) sau 190 CP (indicativele TD4, respectiv SD4, pentru versiunile cu tractiune 4×4). Exista si Freelander 2 cu tractiune fata (150 CP, eD4). In functie de putere si tipul de tractiune, masina poate avea transmisie manuala cu sase trepte sau cutie de viteze automata tot cu sase rapoarte.

Toate modelele sunt echipate cu tehnologia IPSM (Intelligent Power System Management) care incarca bateria doar la decelerare, pentru a economisi carburant.

Masina vine standard cu sapte airbag-uri si a fost cotata de Euro NCAP cu 5 stele din 5 la testele de siguranta.

Land Rover Freelander 2 debuteaza fizic ca premiera mondiala la Salonul Auto de la Moscova, pe 29 august.

Lasa un comentariu