Acasa Mazda ATP Exodus inaugureaza un nou complex auto Mercedes-Benz si Mazda, dupa investitii de 2,5 milioane euro in Oradea

ATP Exodus inaugureaza un nou complex auto Mercedes-Benz si Mazda, dupa investitii de 2,5 milioane euro in Oradea

de Adrian Mitrea

Colaj Mercedes-Benz Clasa A si Mazda CX-5 (sursa - 0-100.ro)

Compania ATP Exodus din Baia Mare va deschide in septembrie un nou complex auto pentru marcile Mercedes-Benz si Mazda, amplasat in Oradea, dupa investitii de 2,5 milioane euro. Centrul are o suprafata construita de 2.200 metri patrati (mp), a anuntat compania.

Complexul auto va gazdui un showroom si service pentru cele doua marci, spatii pentru reparatia camioanelor si vehiculelor comerciale multibrand, dar si pentru vanzarea vehiculelor rulate.

Acasta nu este singura investitie din 2012 a ATP Exodus. In ciuda unui context economic si politic nefavorabil, compania si-a extins reteaua de distributie a pieselor pentru camioane, in prima jumatate a anului, cu inca trei sucursale, la Piatra Neamt, Targoviste si Botosani.

„Contrar tendintei generale de reducere a cheltuielilor, noi am decis sa mergem mai departe cu investitiile, chiar daca piata auto a continuat sa se contracte continuu pe fondul crizei economice globale si a unei cereri interne foarte reduse. Ramanem prudenti in ceea ce priveste cheltuielile, dar consideram ca motorul dezvoltarii unei companii pe termen lung sunt investitiile”, a declarat directorul general al ATP Exodus, Mircea Cirt.

Infiintat in 1995, grupul ATP Exodus este lider pe piata pieselor de schimb si accesorii pentru vehicule si dealer al marcilor Mercedes-Benz, Mazda, Opel si MAN, avand o retea de 32 de sucursale la nivel national si alte noua in Bulgaria, Serbia si Ungaria, si o echipa de 650 de angajati.

Din componenta grupului ATP Exodus fac parte urmatoarele firme: ATP Exodus SRL (distributie piese si accesorii pentru autovehicule), ATP Exodus & CO (dealer autorizat Mercedes-Benz si Mazda), ATP Exodus & AM (dealer autorizat Opel), TTS (dealer autorizat MAN) si firma Elka Trans Logistic, care gestioneaza transportul international de marfuri si flota intregului grup ATP Exodus. Flota este compusa din 220 de masini, care pot fi externalizate catre terti pentru inchirieri, transport de marfa, servicii de recuperare si tractare.

Grupul ATP Exodus a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 71,3 milioane euro, in crestere cu 20% fata de 2010. Pe fondul unei contractii puternice a pietei auto locale, care a inregistrat o scadere cu aproximativ 16% comparativ cu primele sase luni ale anului trecut, compania se asteapta sa isi mentina in acest an vanzarile la nivelul celor din 2011.

Lasa un comentariu