Acasa Curiozitati Un Jaguar XFR de 510 Cai Putere a intrat in dotarea Politiei Rutiere

Un Jaguar XFR de 510 Cai Putere a intrat in dotarea Politiei Rutiere

de Adrian Mitrea

Jaguar XFR 2010 in echiparea Politiei Romane (sursa - 0-100.ro)

O limuzina sportiva Jaguar XFR, cu motor V8 de 5 litri, care dezvolta 510 Cai Putere (CP), a intrat in dotarea Politiei Rutiere, fiind furnizata printr-un contract pe sase luni de catre Premium Auto, importatorul Jaguar in Romania. Instructajul politistilor care vor conduce masina a fost realizat de pilotul Vali Porcisteanu.

Masina, fabricata in 2010, accelereaza in 4,9 secunde pana la 100 km/h si atinge o viteza maxima de 250 km/h. Jaguar XFR este cel mai puternic automobil intrat vreodata in dotarea Politiei Romane, dar nu cel mai rapid, pentru ca acest „titlu” ii revine modelului Lotus Evora S.

Acesta nu este primul parteneriat dintre marca premium britanica Jaguar si Politia Romania. In urma cu 40 de ani Politia Romana a cumparat cateva limuzine Jaguar XJ pentru interventii speciale.

Politistii vor utiliza modelul Jaguar XFR pe autostrazile A1, A2 si A3. Masina, fabricata in 2010, a avut un pret de catalog de peste 100.000 euro cu TVA cand era noua. Dotarile speciale specifice Politiei nu intra in acest pret.

Ca echipamente si dotari suplimentare fixe, Jaguar XFR are, deocamdata, urmatoarele:

  • Rampa Whelen
  • Sirena Whelen
  • Difuzor sirena 100 W
  • Flash grila frontala (2 bucati)

Toate acestea sunt oferite de furnizori si nu implica costuri din partea Politiei Romane, potrivit comisarului sef Emilian Buican. Acesta estimeaza ca politistii vor rula circa 15.000-20.000 km.

Jaguar XFR 2010 in echiparea Politiei Romane (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu