Acasa Industrie Compania Valmet din Finlanda va construi 100.000 de masini Clasa A pentru Mercedes-Benz

Compania Valmet din Finlanda va construi 100.000 de masini Clasa A pentru Mercedes-Benz

de Vlad Barza

Mercedes Clasa A (sursa - Mercedes)

Compania finlandeza Valmet, care construieste masini precum Fisker Karma, va face si 100.000 de unitati Mercedes-Benz Clasa A in urmatorii patru ani, a anuntat grupul Daimler. Mercedes va lansa in septembrie noua generatie Clasa A si sustine ca are 40.000 de comenzi pentru noul model. Nevoia de a apela la Valmet tine de faptul ca germanii vor lansa in productie alte modele noi atat in Germania, cat si in Ungaria si le trebuie capacitate suplimentara.

Mercedes-Benz s-a inteles cu Valmet Automotive, care va construi intre 2013 si 2016 aproximativ 100.000 de unitati din noua Clasa A, iar asta o va ajuta sa se redreseze si sa recheme o buna parte dintre cei 300-400 de oameni trimisi in somaj tehnic in 2012.

Valmet este specializata in constructia de modele de nisa precum Porsche Cayman si Fisker Karma, iar daca lucrurile merg bine compania isi propune sa angajajeze alte cateva sute de oameni in 2014. In plus, sunt mari sanse ca Valmet sa construiasca si Porsche Boxster din 2013.

Mercedes-Benz a apelat la Valmet fiindca are cerere mare pentru noul Clasa A si vrea ca timpii de livrare sa fie cat mai redusi. In plus, uzina din Rastatt este aproape la capacitate maxima si i se va adauga un al treilea schimb in toamna, iar noua uzina din Ungaria este la inceput si capacitatea din prezent este inca redusa.

Mercedes-Benz vrea sa extinda gama compacta si va incepe productia unui SUV de mici dimensiuni la Rastatt si a unui coupe cu patru usi (mai mic decat CLS) in Ungaria.

Lasa un comentariu