Acasa Bentley Bentley a dat unda verde productiei controversatului sau SUV, scrie presa britanica

Bentley a dat unda verde productiei controversatului sau SUV, scrie presa britanica

de Vlad Barza

Bentley EXP 9 F (sursa - Bentley)

Bentley a dat in sfarsit unda verde productiei primului sau SUV, masina prezentata sub forma de concept la mai multe evenimente auto unde a fost intens criticata, insa si apreciata de oameni cu foarte multi bani ce si-ar dori s-o aiba in garaj. Un ziar local din Anglia scrie ca Bentley ar fi decis sa produca SUV-ul, cunoscut sub numele de concept EXP 9 F, masina care va costa undeva in jurul a 200.000 euro.

Un muncitor de la fabrica din Crewe (Marea Britanie) ar fi declarat pentru ziarul local Sentinel din comitatul Staffordshire ca oficialii Bentley au spus angajatilor uzinei ca SUV-ul va fi cu siguranta produs.

Din martie 2012, cand SUV-ul a fost aratat la Geneva, masina a starnit cele mai diverse reactii, de la dezgust total pentru ca are aspect de „camion monstruos”, pana la incantare datorita interiorului ultra-luxos.

click aici pentru poze oficiale cu Bentley EXP 9 F

In orice caz, milionarii din China sau tarile arabe nu s-ar da inapoi de la a cumpara un astfel de model, care, la pretul de 160.000-200.000 euro,  ar fi de departe cel mai scump SUV.

Sefii Bentley au dat si potentiale cifre de vanzari, semn ca SUV-ul nu e un simplu exercitiu de imaginatie, iar obiectivele sunt cat se poate de indraznete: vanzarea a 3.500 – 5.000 de unitati anual, in conditiile in care Bentley a vandut anul trecut 7.000 de masini.

Cei de la Bentley nu au confirmat informatia aparuta in presa, insa in ultimele saptamani s-a scris ca sefii marcii fac presiuni asupra board-ului Volkswagen Group pentru a primi aprobarea de productie. Sursele spun ca vor fi facute ceva modificari de design atat in partea frontala, cat si in cea din spate, insa interiorul va suferi modificari minime.

In primele sase luni din 2012 Bentley a livrat 3.929 masini, crestere de 32% fara de perioada similara din 2011.

Lasa un comentariu