Acasa Kia A doua generatie Kia cee’d a ajuns in Romania, la preturi cu TVA cuprinse intre 14.856 si 19.701 euro

A doua generatie Kia cee’d a ajuns in Romania, la preturi cu TVA cuprinse intre 14.856 si 19.701 euro

de Adrian Mitrea

Kia cee'd 2012 (sursa - Kia)

Kia cee’d, masina coreeana compacta ajunsa la a doua generatie, a ajuns in Romania si costa intre 14.856 si 19.701 euro, fiind disponibila cu doua motorizari pe benzina si trei diesel, cu puteri cuprinse intre 90 si 135 Cai Putere (CP). Fata de modelul pe care-l inlocuieste, aflat inca pe stoc, noua generatie are un pret de lista mai mare cu 2.270 euro.

Noua Kia cee’d a debutat in premiera mondiala pe scena Salonului Auto de la Geneva din martie 2012, in versiunea cu cinci usi, iar in toamna va fi lansat break-ul. Masina este mai lunga, mai lata si mai scunda decat modelul pe care-l inlocuieste. In schimb, ampatamentul a ramas acelasi (2.650 mm). Kia cee’d are 4.310 mm lungime, 1.780 mm latime si 1.470 mm inaltime.

click aici pentru galeria foto

Partea frontala a noului cee’d este dominata de cea mai noua interpretare stilistica a grilei „bot de tigru”, specifica brandului Kia, si de lampile cu forma agresiva care gazduiesc luminile cu LED de rulare pe timp de zi. In interior masina afiseaza un design mai rafinat si materiale mai bune, plus un sistem optional de infotainment, modern, cu touch-screen.

Pe noua generatie cee’d debuteaza, in premiera pentru acest model, o transmisie cu dublu ambreiaj (automatizata). In total, noul cee’d este disponibil cu trei tipuri de cutii de viteze: manuala cu sase trepte, automata (clasica) cu sase viteze si automatizata cu dublu ambreiaj si sase viteze.

cee’d este cel mai bine vandut model Kia in Romania.

Preturi Kia ceed 2012 (sursa - Kia Romauto)

Specificatii Kia ceed 2012 (sursa - Kia Romauto)

Lasa un comentariu