Acasa Opel Opel isi schimba din nou seful. Karl-Friedrich Stracke se retrage, iar Steve Girsky este noul director interimar

Opel isi schimba din nou seful. Karl-Friedrich Stracke se retrage, iar Steve Girsky este noul director interimar

de Vlad Barza

Steve Girsky (sursa - GM)

Karl-Friedrich Stracke, cel care este director general executiv (CEO) al Opel de la 1 aprilie 2011, se va retrage din functie, urmand a prelua o „misiune speciala”, iar locul este luat temporar de americanul Steve Girsky. Compania cauta un inlocuitor pentru Stracke si spune ca planurile de restructurare anuntate anul acesta raman in vigoare.

Opel il numea pe Stracke in functia de CEO la 1 aprilie 2011 cand Nick Reilly, care conducea compania de mai putin de un si jumatate, s-a retras. Iata ca acum la putin peste un an se schimba din nou sefia Opel, compania germana fiind condusa de un CEO interimar, Steve Girsky, care este si presedinte al consiliului de supraveghere al Opel.

Stracke, in varsta de 56 de ani, a preluat la 1 ianuarie si functia de presedinte al General Motors Europe. Cel care il inlocuieste in functia de CEO al Opel, americanul Girsky, are 50 de ani si ocupa din 2011 functia de sef al consiliului de supervizare al Opel.

In comunicatul care anunta schimbarea, Dan Akerson, CEO al General Motors, ii multumeste lui Stracke pentru tot ce a facut si se mentioneaza ca acesta va prelua o „misiune speciala”, fara a se da detalii.

Presa internationala scrie ca anuntul inlocuirii vine brusc, fiind o surpriza, mai ales ca nimic nu parea sa prevesteasca o schimbare atat de rapida. Opel are pierderi mari in Europa, vanzarile sale scad mai dur decat media pietei, iar luna trecuta o fost prezentat un plan de redresare care include si inchiderea uzinei din Bochum, in 2016.

Presa a scris ca intre Dan Akerson, CEO al GM, si sefii Opel au existat disensiuni, americanii fiind, se pare, nemultumiti de ritmul (lent spun ei) in care Opel se redreseaza. Pe de alta parte, presa germana a scris pe surse ca si cei de la Opel sunt nemultumiti de deciziile managerilor GM din SUA.

Lasa un comentariu