Acasa Evenimente VIDEO, FOTO: Concursul de eleganta auto Villa d’Este 2012. Alfa Romeo a luat cele mai importante trofee, BMW Zagato Coupe – premiera mondiala

VIDEO, FOTO: Concursul de eleganta auto Villa d’Este 2012. Alfa Romeo a luat cele mai importante trofee, BMW Zagato Coupe – premiera mondiala

de Adrian Mitrea

Alfa Romeo 6C 1750 GS din 1933 - castigatoarea Concorso d'Eleganta Villa d'Este 2012 (sursa - BMW Group)

Concorso d’Eleganta Villa d’Este 2012 a fost dominat de Alfa Romeo, care si-a adjudecat premiul cel mare atat la sectiunea masini istorice, cat si la concepte. O noutate absoluta la evenimentul din acest an a fost conceptul BMW Zagato Coupe, care marcheaza primul proiect de colaborare dintre BMW si carosierul Zagato din Milano.

Masina castigatoare a Concorso d’Eleganta Villa d’Este 2012 este Alfa Romeo 6C 1750 GS din 1933. Tot la Alfa Romeo a mers si trofeul pentru cel mai apreciat concept. Este vorba despre Alfa Romeo 4C, creat anul trecut. Cea mai scumpa masina prezentata in concurs este un Ferrari 250 GTO, estimat la 40 milioane euro.

click aici pentru galeria foto

Premiera mondiala BMW Zagato Coupe este primul automobil creat de germanii de la BMW impreuna impreuna cu carosierul milanez Zagato. Masina are baza tehnica a decapotabilei BMW Z4.

Prima editie a Concorso d’Eleganta Villa d’Este a avut loc in anul 1929. In ultimii zece ani concursul a fost organizat de Grupul BMW si de Grand Hotel Villa d’Este in acelasi loc ca odinioara – pe malul lacului Como din Cernobbio, Italia.

Primul Concurs de Eleganta Auto tinut vreodata la noi in tara a fost organizat in mai 2011 de catre Retromobil Club Romania (RCR), sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei, in parteneriat cu Primaria Orasului Sinaia.

Lasa un comentariu