Acasa Jaguar STUDIU: Jaguar este in topul satisfactiei clientilor din Marea Britanie, Mercedes-Benz e lider in Germania

STUDIU: Jaguar este in topul satisfactiei clientilor din Marea Britanie, Mercedes-Benz e lider in Germania

de Adrian Mitrea

Colaj Mercedes-Benz si Jaguar (sursa - 0-100.ro)

Jaguar este marca de care clientii din Marea Britanie sunt cei mai multumiti, iar in Germania marca locala Mercedes-Benz este cotata cu cel mai inalt nivel de satisfactie. Cele mai mari progrese au fost inregistrate de Mitsubishi in Germania, care a trecut pe locul trei in clasamentul satisfactiei, in contextul in care anul trecut ocupa locul 26, releva studii de piata realizate de J.D. Power. Iata datele complete.

In Germania BMW si Volkswagen sunt la egalitate pe locul cinci, cu 791 puncte fiecare. Merita mentionat ca intre primul loc ocupat de Mercedes-Benz si locul cinci sunt trei marci japoneze: Toyota, Mitsubishi si Mazda.

Pe piata britanica Skoda este la acelasi nivel cu Lexus si peste Honda si Mercedes-Benz.

La nivel de model, Mercedes-Benz Clasa A a primit in Germania cel mai bun punctaj in comparatie cu toate celelalte masini, iar in Marea Britanie SUV-ul Kia Sportage ocupa primul loc la modele (desi Kia nu se afla in top cinci marci – n.r.).

Studiile privind satisfactia clientilor de automobile din Germania si Marea Britanie s-au desfasurat in perioada ianuarie-februarie 2012, pe baza a 14.296 evaluari online (Germania), respectiv 17.686 evaluari online (Marea Britanie) venite din partea unor persoane care detin in medie un automobil al marcii respective de circa doi ani.

Pe piata germana masinile Mercedes-Benz au punctat foarte bine la capitolele design, calitate si fiabilitate, potrivit J.D. Power. De cealalta parte, in Marea Britanie, Jaguar a obtinut punctaje mari pentru service, design, calitate si fiabilitate.

Satisfactie J.D. Power 2012 Germania si UK (sursa - J.D. Power)

Lasa un comentariu