Acasa Anvelope VIDEO, FOTO: Michelin a lansat o noua anvelopa, Primacy 3, cu care spera sa cucereasca segmentul rotilor de 16 si 17 toli

VIDEO, FOTO: Michelin a lansat o noua anvelopa, Primacy 3, cu care spera sa cucereasca segmentul rotilor de 16 si 17 toli

de Adrian Mitrea

Michelin Primacy 3 (sursa - Michelin)

Producatorul francez de anvelope Michelin a lansat o noua anvelopa premium de vara, Primacy 3, cu care spera sa cucereasca segmentul rotilor de 16 si 17 toli, piata despre care compania crede ca va creste cu 25% pana in 2017. Principalele anvelope rivale sunt Continental Premium Contact 5 si Continental Premium Contact 2, Pirelli Cinturato P7, Goodyear OptiGrip, Dunlop SP Sport 01 si Bridgestone Turanza.

Michelin spune ca Primacy 3 are performante foarte bune pe carosabil uscat, umed si in viraje – trasaturi confirmate de organizatiile TUV SUD si IDIADA in urma unor teste realizate cu Primacy 3 cu dimensiunile 205/55 R 16 V si 225/45 R 17 W.

click aici pentru galeria foto

Primacy 3 are un nou model de banda rulare, realizat dintr-un nou compus din cauciuc. Profilul anvelopei dispune de lamele auto-blocante care mentin intreaga suprafata a anvelopei in contact cu drumul, reducand astfel miscarea crampoanelor.

Michelin Primacy 3 este disponibila deocamdata pentru jante de 16 si 17 toli, insa in curand va incepe si productia pentru jante de 15 si 18 inch. Primcy 3 poate avea indici de viteza H, V, W si Y, cu serii de la 65 la 40 (raportul dintre inaltime si latime, indicat dupa slash „/”).

Michelin spune ca a decis sa dezvolte noua anvelpa in urma unor studii realizate in 2010 de catre GFK in cinci tari (Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie), din care a reiesit ca cel mai important criteriu pe care consumatorii il asteapta este siguranta.

In plus, Michelin spune ca:

  • 70% dintre accidente au loc pe suprafete uscate
  • 60% dintre accidente au loc in orase, la viteze reduse
  • 75% dintre accidente au loc pe drum drept (20% pe carosabil umed)
  • 25% au loc in viraje (50% pe carosabil umed), cu mentiunea ca acestea sunt cele mai grave tipuri de accidente
  • 99% dintre accidente au loc pe carosabil umed acoperit doar cu putina apa (deci nu in conditii de umiditate mare)

Aceste date arata ca accidentele apar in cele mai diverse conditii si astfel a aparut ideea de a lansa Primacy 3, dupa trei ani de dezvoltare realizata de catre 60 de ingineri. Inainte de a intra in productia de serie au fost produse 25.000 anvelope prototip, cu scopul de a valida performantele tehnice ale anvelopei si proceselor de productie.

Michelin Primacy 3 a fost lansata in Romania si Bulgaria in cadrul unui eveniment organizat in zilele de 10 si 11 mai. Peste 40 de jurnalisti si bloggeri din Romania au rulat cu acest tip de anvelopa circa 400 km, pe ruta Bucuresti (Romania)-Arbanasi (Bulgaria)-Bucuresti, cu masini precum Volkswagen Golf, Volkswagen Passat, Volkswagen Touran, Audi A6, Volkswagen CC, Citroen C5.

Compania Michelin a fost infiintata in anul 1889, iar in prezent are 70 de fabrici in 18 tari si 111.000 angajati. Dintre acestia, centrul tehnologic are peste 6.000 de angajati pe trei continente (America de Nord, Europa si Asia). Michelin si-a inceput activitatea in Romania in anul 2001, iar in prezent detine trei fabrici: RomSteel Cord Zalau (cord metalic), Silvania Zalau si Victoria Floresti (judetul Prahova). Compania are in Romania circa 3.000 de angajati.

Michelin are un buget anual pentru cercetare si dezvoltare de aproape 600 milioane euro (in 2011). Michelin are o productie anuala de 175 milioane anvelope, peste 10 milioane de harti si ghiduri comercializate in 170 de tari, precum si 575 milioane itinerarii calculate prin ViaMichelin.

Michelin are un portofoliu de marci care acopera toate segmentele pietei: Michelin, BFGoodrich, Kleber, Uniroyal, Riken, Tigar, Taurus, Kormoran, Warrior, Pneu Laurent, Recamic si Michelin Remix.

Lasa un comentariu