Acasa Citroen Succesorul lui Citroen C5 va fi construit de Opel

Succesorul lui Citroen C5 va fi construit de Opel

de Vlad Barza

Citroen C5 (sursa 0-100.ro)

Succesorul actualului Citroen C5 va fi construit la o uzina Opel, a spus seful uzinei PSA din Rennes care construieste in prezent familia de modele C5, modelul varf de gama C6 si Peugeot 508, scrie Automotive News. General Motors (GM) a anuntat in februarie ca va cumpara 7% din PSA si cele doua grupuri vor realiza automobile in comun, primul model urmand sa iasa in 2016.

Acum, Jean-Luc Perrard, seful fabricii Peugeot Citroen din Rennes (Franta) a spus ca succesorul lui C5 va fi construit de Opel, insa nu a spus care uzina preia proiectul si cand iese primul model.

Opel, care se confrunta cu pierderi mari si cu prospectul de inchidere a doua uzine, are nevoie de noi proiecte, iar uzina centrala din Russelsheim (Germania) construieste un model asemanator ca dimensiuni: Insignia.

Citroen a lansat in 2001 prima generatie C5, iar a doua si-a facut debutul in 2008, modelul avand versiunile berlina si tourer (break). Masina este construita la Rennes alaturi de C6 si Peugeot 508. Seful fabricii in care lucreaza 5.500 de persoane a spus ca alte modele Citroen sau Peugeot vor compensa oprirea productiei C5 si a infirmat zvonurile cum ca uzina s-ar putea inchide in 2016, adaugand ca exista un plan de investitii in valoare de 40 milioane euro pentru acel sit.

Totusi, un sindicalist citat de Automotive News s-a aratat extrem de ingrijorat, tamandu-se ca uzina de la Rennes se va inchide, mai ales ca acum trei ani acolo lucrau cu 6.500 mai multe persoane.

General Motors a anuntat in februarie ca va cumpara 7% din PSA si cele doua grupuri vor cosntrui automobile in comun, primul model urmand sa iasa in 2016.

Parteneriatul prevede ca masinile din clasa C5, Insignia si 508 vor fi construite pe platforme General Motors, in timp ce subcompacte precum Corsa si C3 vor avea la baza tehnologie PSA.

Totusi, legat de viitorul productiei lui C5, cei de la PSA au tinut sa precizeze ca este prea devreme pentru a trage concluzii, iar planurile complete vor fi anuntate pana la final de 2012.

comenteaza si pe gmclubclubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu