Acasa BMW Regele Mihai I al Romaniei trece pe limuzina eco: BMW 730d

Regele Mihai I al Romaniei trece pe limuzina eco: BMW 730d

de Adrian Mitrea

Regele Mihai I al Romaniei alaturi de Michael Schmidt langa BMW 730d (sursa - Automobile Bavaria)
Regele Mihai I al Romaniei alaturi de Michael Schmidt langa BMW 730d (sursa - Automobile Bavaria)

Regele Mihai I al Romaniei a primit de la Automobile Bavaria Group, furnizorul de automobile al Casei Regale din 2009 incoace, o limuzina BMW Seria 7 cu motor de 3 litri turbo diesel, care consuma in medie 6,8 litri de motorina/100 km. Aceasta masina inlocuieste limuzina BMW Seria 7 cu ampatament marit si motor de 6 litri, V12, pe benzina, pe care Casa Regala a folosit-o pana acum. In trecut Regele Mihai I al Romaniei a mai condus si un BMW X5.

BMW 730d consuma in medie cu 50% mai putin carburant decat BMW 760 Li, vechea masina utilizata de rege. Masina a fost livrata Casei Regale cu ocazia Zilei Regalitatii, sarbatorita in fiecare an pe data de 10 mai.

BMW 730d devine, asadar, noua limuzina care va asigura transportul Majestatii Sale Regele. Masina dispune de un motor turbo diesel de 3 litri care dezvolta 245 Cai Putere (CP). Vechea masina cu motor pe benzina V12 de 6 litri are 544 CP.

„Decizia de a schimba motorizarea prezenta pe autoturismul anterior a fost luata din dorinta Casei Regale a Romaniei de a beneficia de produse tot mai prietenoase cu mediul inconjurator. Ceremonia de predare a noului autoturism BMW 730d a avut loc la Palatul Elisabeta, acelasi loc in care, pe 11 decembrie 2009, grupul Automobile Bavaria primea titlul de furnizor oficial al Casei Regale (…)”, a anuntat Automobile Bavaria.

Automobile Bavaria Group, cea mai mare retea de dealeri BMW din Europa Centrala si de Est, realizeaza peste 70% din vanzarile BMW din Romania. Grupul Automobile Bavaria a inregistrat anul trecut vanzari in crestere cu 18% si a depasit nivelul de 1.400 de autoturisme BMW comercializate la nivel national. Pentru acest an Grupul estimeaza o crestere de 10% a vanzarilor.

Compania are reprezentante in Romania si in Germania, langa Munchen. Prin reteaua de dealeri Automobile Bavaria sunt comercializate automobile BMW si MINI noi si rulate, motociclete BMW si Husqvarna noi si rulate. In plus, Automobile Bavaria Baneasa este singurul dealer certificat BMW M.  Tot la reprezentanta din Baneasa functioneaza singurul service autorizat Rolls-Royce pe o raza de 1.000 de kilometri.

Prin MHS Truck & Bus se asigura operatiunile de vanzare si service pentru vehiculele comerciale MAN si autobuzele Neoplan noi sau rulate. Prin partenerii din grup, compania ofera servicii de inchiriere masini prin Bavaria Rent, dar si servicii de finantare prin Bavaria Leasing si MHS Leasing & Renting. In segmentul asigurarilor auto si non-auto, grupul este prezent cu Protector Broker.

Grupul Automobile Bavaria a fost fondat in 1994, la Brasov, de Michael Schmidt.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre