Acasa Industrie Germanii de la Kirchhoff vor sa demareze in 2013 constructia unei noi fabrici de componente auto in zona Craiovei

Germanii de la Kirchhoff vor sa demareze in 2013 constructia unei noi fabrici de componente auto in zona Craiovei

de Vlad Barza

In Uzina Kirchhoff Craiova (sursa HotNews.ro)

Grupul german Kirchhoff, prin divizia sa pentru automobile, are in plan sa deschida inca o fabrica in zona Craiovei, pe langa cea inaugurata miercuri, 25 aprilie, care produce exclusiv pentru Ford. Kirchhoff Automotive vrea sa demareze constructia noii fabrici in 2013, aceasta urmand sa livreze elemente de caroserie pentru companii precum Dacia sau Renault, a declarat pentru HotNews.ro seful Grupului, Arndt G. Kirchhoff.

Uzina Kirchhoff inaugurata pe platforma industriala a uzinei Ford din Craiova are 70 de angajati in prezent si va ajunge la 182 salariati pana la sfarsitul lui 2012. Fabrica produce exclusiv pentru modelul Ford B-Max, dar oficialii Kirchhoff spera sa castige contractul si pentru noul model pe care Ford il va produce peste doi ani la Craiova.

„Urmatorul pas este sa deschidem o fabrica in afara platformei Ford, undeva in apropierea Craiovei, unde sa adaugam alte tehnologii, cum ar fi unele de presaj. Trebuie sa vedem ce afaceri putem face si cand putem incepe contructia fiindca, spre exemplu, livram si pentru Dacia, insa din Germania”, a spus directorul general al companiei, explicand care va fi rolul noii fabrici.

Arndt G. Kirchhoff a adaugat ca noua uzina ar putea livra pentru Dacia, Renault Turcia si Fiat Serbia, insa a spus ca sigur nu se va incepe anul acesta constructia acestei fabrici.

„In acest an vom duce uzina deschisa acum la capacitatea maxima si probabil ca urmatoarea o vom incepe in 2013”, a spus Arndt G. Kirchhoff.

El a spus ca deja sunt analizate locuri in jurul Craiovei.

Kirchhoff are 29 de uzine pentru industria auto, in 12 de tari, si 8.000 de angajati. Intreg Grupul Kirchhoff a inregistrat vanzari de 1,35 miliarde euro anul trecut si si-a propus 1,47 miliarde euro pentru anul acesta.

Lasa un comentariu