Acasa Ford Ce masini au cumparat europenii in primul trimestru

Ce masini au cumparat europenii in primul trimestru

de Vlad Barza

Toyota Yaris (sursa - Toyota)

In primele trei luni ale anului Volkswagen Golf a fost cel mai cautat model de masina noua in Europa, iar dintre cele mai bine vandute zece modele, numai trei si-au vazut vanzarile crescand: Ford Focus, Nissan Qashqai si Toyota Yaris, arata datele companiei de cercetare JATO Dynamics. Modelele ale caror vanzari au scazut cel mai mult sunt Renault Clio si Peugeot 207.

In cele 30 de tari cuprinse in datele JATO s-au vandut 3,43 milioane de masini noi in primul trimestru, scadere de 7,5% fata de perioada similara din 2011. Volkswagen Golf a fost singurul model cu vanzari de peste 120.000 de unitati, in timp ce doua modele au depasit 80.000 de unitati: Ford Fiesta si Volkswagen Polo.

Ford Focus si Opel Corsa au depasit 70.000 de unitati, iar alte trei modele au trecut de 60.000: Renault Clio, Opel Astra si Nissan Qashqai. Doar trei modele din top zece au inregistrat cresteri la vanzari, cea mai buna evolutie fiind la Toyota Yaris (13%).

Campioanele scaderilor au fost Renault Clio (-26%) si Peugeot 207 (-22%), in timp ce Opel Astra a scazut cu 20%. JATO spune ca dintre modelele care nu au prins top zece, cele mai bune evolutii au fost la Mercedes Clasa C, BMW Seria 1 si Nissan Juke.

Lasa un comentariu