Acasa Anvelope Michelin va investi 170 milioane euro in Serbia

Michelin va investi 170 milioane euro in Serbia

de Vlad Barza

Anvelopa iarna Michelin Pilot Alpin (sursa - Michelin)

Producatorul de anvelope Michelin a semnat un memorandum de intelegere cu autoritatile din Serbia si se angajeaza sa investeasca 170 milioane euro pentru extinderea uzinei din orasul Pirot aflat la 300 km de Belgrad. Conform intelegerii, pana in 2016 vor fi create acolo inca 700 de locuri de munca, iar uzina va produce 12 milioane de anvelope anual, scrie agentia de presa Tanjug.

Michelin, prin filiala Tigar Tyres, a semnat un memorandum de intelegere cu autoritatile sarbesti, in prezenta presedintelui Serbiei, Boris Tadic, pentru extinderea uzinei din sud-estul tarii.

Uzina, care produce anvelope pentru masini entry level in orasul Pirot, va produce opt miliioane de unitati in 2012 si va ajunge, dupa investitii de 170 milioane euro, la o capacitate cu 50% mai mare in 2016.

Lucrarile de extindere demareaza in primele luni din 2013, iar primele anvelope ar trebui sa iasa la mijloc de 2015 de pe noile linii de asamblare. Uzina din Pirot are acum 2.000 de angajati, insa investitia va adauga 700 de locuri de munca.

Uzina produce pentru piete precum Rusia, fostele tari sovietice, Africa si Orientul Mijlociu. Tigar Tyres produce anvelope sub brand-urile Kormoran si Riken.

Lasa un comentariu