Acasa Dacia Dacia opreste productia doua zile, din cauza scaderii comenzilor, iar angajatii care stau acasa primesc mai putini bani

Dacia opreste productia doua zile, din cauza scaderii comenzilor, iar angajatii care stau acasa primesc mai putini bani

de Adrian Mitrea

Angajat Dacia (sursa - 0-100.ro)

In zilele de 30 martie si 2 aprilie 2012, vineri si luni, productia Dacia este oprita, din cauza scaderii comenzilor. Alte sectoare din Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia au programul afectat de scaderea comenzilor inca din 28 martie. Angajatii care raman acasa in perioada 28 martie-2 aprilie vor fi platiti cu 85%, conform Contractului Colectiv de Munca, si nu li se vor retine tichetele de masa, au declarat pentru 0-100.ro oficialii Dacia.

„Comenzile pentru Dacia au scazut in ultimele luni din 2011 si in primele luni din 2012. In acest context, este necesar ca Uzinele Dacia sa isi adapteze programul de productie la nivelul comenzilor. Astfel, fabricatia de vehicule este oprita vineri, 30 martie si luni, 2 aprilie 2012. Anumite sectoare din Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia vor fi oprite pentru una sau mai multe zile in perioada 28 martie-2 aprilie. Salariatii care vor ramane la domiciliu in perioada 28 martie-2 aprilie vor fi platiti cu 85%, conform Contractului Colectiv de Munca, si nu li se vor retine tichetele de masa”, potrivit Directiei de Comunicare Dacia.

Productia Dacia a mai fost afectata si in decembrie de scaderea comenzilor, atunci compania oprind productia cu ocazia vacantei de iarna cu trei zile mai devreme.

La o cadenta de 1.389 unitati/zi, Dacia nu va produce 2.778 unitati in zilele de 30 martie si 2 aprilie.

Lasa un comentariu