Acasa Ford Primele preturi pentru Ford B-Max de Craiova. In Franta masina costa intre 15.800 si 22.300 euro cu TVA

Primele preturi pentru Ford B-Max de Craiova. In Franta masina costa intre 15.800 si 22.300 euro cu TVA

de Adrian Mitrea

Ford B-Max la Salonul Auto de la Geneva 2012 (sursa - 0-100.ro)

Ford B-Max, micul automobil de familie fabricat exclusiv la Craiova, a debutat in premira mondiala la Salonul Auto de la Geneva (6-18 martie), insa preturile pentru Romania si multe alte piete nu au fost comunicate inca. Din Franta vin insa primele informatii despre preturi. B-Max costa intre 15.800 si 22.300 euro, inclusiv TVA. Cu dotari optionale masina poate trece chiar de pragul de 25.000 de euro cu TVA.

Preturi Ford B-Max Franta (sursa - Ford)

Ford B-Max inglobeaza doua premiere importante Ford. Una este un nou motor turbo diesel de 1,5 litri, ce dezvolta 75 Cai Putere (CP), iar alta tine de sistemul de infotainment SYNC. Practic pe modelul B-Max SYNC debuteaza in Europa. In SUA, SYNC este deja montat pe patru milioane de masini, potrivit Ford. Pana in 2015 compania americana vrea sa vanda 3,5 milioane de masini dotate cu SYNC. Pe langa conectivitatea avansata cu terminale mobile de ultima generatie, SYNC va putea apela automat 112 in caz de accident si transmite automat coordonatele GPS ale masinii pentru ca echipajele de interventie sa poata salva eventualele victime mai usor.

click aici pentru galeria foto de la standul Ford

Preturile lui B-Max pentru Romania nu au fost anuntate la Geneva, insa vor fi comunicate pe 23 martie. Primele livrari vor fi facute in iulie, iar lansarea comerciala, pentru publicul larg, va avea loc in septembrie.

Printre echipamentele cu care vor fi dotate versiunile de top ale B-Max se disting: parbriz incalzit, scaune fata incalzite, sistem Start & Stop si senzori de parcare. Ford B-Max are culori inspirate din lumea modei si a fost proiectat sa obtina 5 stele din 5 la testele Euro NCAPCea mai economica versiune va consuma in medie 4 litri de motorina/100 km.

Ford B-Max inglobeaza o gama de tehnologii ce reduc consumul de combustibil si emisiile de CO2. Printre acestea se numara sistemul Auto Start & Stop (S/S – care opreste automat motorul cand autovehiculul este in stationare), sistemul de informare a soferului Ford Eco Mode (care ii ajuta pe soferi sa adopte un stil de condus mai economic), Gear Shift Indicator (care indica cele mai eficiente puncte de schimbare a vitezelor) si Smart Regenerative Charging (care incarca bateria in cele mai economice puncte de pe parcursul unei calatorii).

Gama de motorizari a lui Ford B-Max este formata din urmatoarele motoare:

  • 1,5 litri turbo diesel, de 75 CP
  • 1,4 litri pe benzina (aspirat), de 90 CP
  • 1,6 litri turbo diesel, de 95 CP
  • 1,6 litri pe benzina (aspirat), de 105 CP, disponibil doar cu transmisie cu dublu ambreiaj (perceputa ca automata) Powershift
  • 1 litru pe benzina (turbo), de 120 CP – singurul motor Ford produs la Craiova

Lasa un comentariu