Acasa Tehnologie Intel promite investitii de 100 milioane dolari pentru introducerea de tehnologii avansate pe masinile urmatorilor cinci ani

Intel promite investitii de 100 milioane dolari pentru introducerea de tehnologii avansate pe masinile urmatorilor cinci ani

de Vlad Barza

(sursa - Toyota)

Organizatia Intel Capital a anuntat ca pune la dispozitia companiilor care doresc sa investeasca in noi tehnologii pentru automobile un fond de 100 milioane dolari care sa fie cheltuiti in urmatorii patru-cinci ani. Investitiile se indreapta catre sisteme de asistenta a soferului controlate prin gesturi, sisteme cu comenzi vocale si altele care urmaresc miscarile ochilor soferilor. Intel a facut studii despre ce obiecte sunt cel mai adesea prezente in automobile si se gandeste cum sa le integreze cu noile tehnologii.

„Masina este dispozitivul mobil suprem”, spune Staci Palmer, general manager al diviziei Automotive Solutions de la Intel, companie care, dupa ce a pierdut teren pe partea de procesoare pentru PC-uri, isi doreste sa intre puternic pe segmentul tablete si smartphone, dar mai ales pe cel al masinilor „conectate”.

Compania citeaza studii care sustin ca soferii din SUA ajung sa petreaca in total doua luni pe an in automobil, astfel ca ocupantii trebuie sa stea confortabil, sa aiba posibilitati de distractie si in acelasi timp sa fie si in siguranta.

Divizia Intel Capital spune ca acest fond de 100 milioane dolari este gandit ca in urmatorii patru – cinci ani sa accelereze investitiile in noi destinate automobilelor, iar cateva categorii se refera la sisteme de asistenta a soferului controlate prin gesturi, sisteme cu comenzi vocale si altele care urmaresc miscarile ochilor soferilor.

Compania a angajat antropologi pentru a vedea ce obiecte exista cel mai adesea in masini si cauta idei pentru a le personaliza si a le moderniza, intr-o era dominata de smartphone, tableta si touch-screen-uri.

Ramane de vazut daca initiativa urmeaza a avea rezultate concrete si daca poate aduce un avans important in tehnologie, tinand cont de faptul ca in ultimii ani au aparut pe masini diverse tehnologie care asista soferul in diverse situatii.

Lasa un comentariu