Acasa Dacia Lodgy va avea patru airbag-uri in dotarea standard, o premiera in gama Dacia. ESP va fi optional

Lodgy va avea patru airbag-uri in dotarea standard, o premiera in gama Dacia. ESP va fi optional

de Adrian Mitrea

Dacia Lodgy (sursa - Dacia)

Dacia a anuntat ca masina de familie Lodgy va dispune de patru airbag-uri in echiparea standard, o premiera pentru masinile marcii, iar sistemul de control electronic al stabilitatii (ESP) va fi optional. La fel ca si restul automobilelor Dacia, Lodgy va avea trei ani garantie sau 100.000 km.

Pe langa cele patru airbag-uri (2 frontale si 2 laterale), Dacia Lodgy va mai avea in dotarea standard si ABS cu AFU (Asistenta la Franarea de Urgenta), la fel ca alte modele precum Sandero sau Duster.

In materie de siguranta, Lodgy dispune de trei scaune cu sistem de prindere Isofix (pentru scaune speciale pentru copii – n.r.) pe randul al doilea de scaune.

Potrivit Dacia, masina a fost testata pe 1,9 milioane km, pe drumuri sinuoase, pavate, prin praf si alte conditii extreme.

Airbag-urile laterale sunt optionale pe modele precum Sandero si Duster, iar ESP poate fi comandat ca optiune doar pentru Duster. Avand in vedere echiparea standard cu patru airbag-uri, Dacia are sanse sa obtina 4 stele din 5 la testele Euro NCAP.

Interior Dacia Lodgy (sursa - worldscoop.forumpro.fr)

Lasa un comentariu