Acasa Foto FOTO: Primele imagini cu interiorul noii generatii Kia cee’d, masina care va fi lansata in Romania in vara

FOTO: Primele imagini cu interiorul noii generatii Kia cee’d, masina care va fi lansata in Romania in vara

de Adrian Mitrea

Kia cee'd 2012 (sursa - Kia)

Lansarea celei de-a doua generatii a modelului compact Kia cee’d a intrat in linie dreapta. Dupa ce a publicat primele fotografii cu exteriorul masinii in ianuarie, acum, la o luna distanta, Kia a dezvaluit si interiorul noului sau model, care va debuta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (6-18 martie). Lansarea nationala este programata pentru vara acestui an.

Noua generatie Kia cee’d este mai lunga, mai lata si mai putin inalta decat cea pe care o inlocuieste. In schimb, ampatamentul ramane acelasi. Partea frontala a noului cee’d este dominata de cea mai noua interpretare stilistica a grilei „bot de tigru”, specifica brandului Kia, si de lampile cu forma agresiva care gazduiesc luminile cu LED de rulare pe timp de zi.

click aici pentru galeria foto

In interior masina afiseaza un design mai rafinat si materiale mai bune, plus un sistem optional de infotainment, modern, cu touch-screen.

In toamna acestui an va fi lansata si varianta break a noii Kia cee’d. Acest model compact coreean concureaza cu masini precum Volkswagen Golf, Opel Astra, Ford Focus si Renault Megane.

Vanzarile producatorului auto sud-coreean Kia au crescut cu 18,6% anul trecut, atingand un nivel record de 2,478 milioane unitati. Cea mai mare piata a fost America de Nord, urmata de Europa.

Cel mai bine vandut model Kia la export a fost compacta Cerato (cunoscuta si sub numele Forte pe anumite piete) cu 410.709 unitati comercializate. Pe locurile 2 si 3 s-au clasat SUV-ul compact Sportage si modelul de segment B Rio, cu 331.033 unitati, respectiv 282.776 masini vandute. Sorento este pe pozitia a patra, cu 220.783 de unitati, iar crossoverul urban Kia Soul incheie top 5 cu 180.109 unitati.

Compania Kia Motors a fost fondata in 1944 si este cel mai vechi producator de autovehicule din Coreea de Sud. Este parte a Hyundai-Kia Automotive Group.

, Kia urmareste sa devina unul dintre primele branduri din industria auto. Peste 2,1 milioane de vehicule pe an sunt realizate in 13 facilitati de productie si asamblare in opt tari, care sunt apoi vândute si servisate printr-o retea de distribuitori si dealeri care acopera 172 de tari.

Lasa un comentariu