Acasa Romania Tata Motors isi mentine interesul pentru o investitie in parcul industrial de la Jucu

Tata Motors isi mentine interesul pentru o investitie in parcul industrial de la Jucu

de Vlad Barza

Tata Aria (sursa - HotNews)

Grupul auto indian Tata Motors este in negocieri cu autoritatile judetului Cluj pentru o posibila investitie in parcul industrial Tetarom 3, a declarat seful CJ Cluj, Alin Tise care a facut si in trecut declaratii pe subiect. In aprilie 2011 Tise spunea ca se poarta discutii cu grupul Tata pentru o investitie de zeci de milioane de euro, indienii nu au confirmat in mod explicit interesul pentru tara noastra, insa seful grupului declara in august anul trecut ca Europa de Est este o zona in care ar putea deschide unitati de productie.

„CJ Cluj este in discutii si negocieri cu reprezentantii Tata Motors pentru deschiderea unei investitii. Aceste discutii vor continua in perioada urmatoare. Reprezentantii companiei au vizitat deja amplasamentul Parcului Industrial Tetarom 3. Nu pot oferi informatii privind valoarea investitiei sau numarul locurilor de munca preconizate”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, citat de MEDIAFAX.

Compania si-a manifestat inca de anul trecut interesul pentru o eventuala investitie in Cluj. Astfel, Tise declara in aprilie 2011 ca Tata Motors „tatoneaza” judetul pentru un proiect care s-ar ridica la „zeci de milioane de euro”.

Compania indiana care vinde cea mai ieftina masina din lume vrea sa-si extinda productia si ia in calcul deschiderea unor uzine in Europa de Est si Indonezia, spunea in august 2011 Ratan Tata, la adunarea generala a actionarilor.

In parcul industrial de la Jucu s-au anuntat recent doua investitii: una facuta de producatorul de electrocasnice DeLonghi care cumpara halele Nokia si una a germanilor de la Bosch care vor investi 77 milioane euro si vor primi ajutor de stat.

Tata Motors a devenit cunoscuta pentru lansarea Nano, cea mai ieftina masina din lume, care desi costa sub 3.000 de euro s-a vandut extrem de slab chiar si in India. In Europa Tata Motors vinde foarte putin si isi pune sperantele intr-un SUV numit Aria.

Lasa un comentariu