Acasa Tehnologie Federal Mogul lanseaza un nou tip de plafoniere auto, care se aprind fara atingere

Federal Mogul lanseaza un nou tip de plafoniere auto, care se aprind fara atingere

de Radu Preda
Lampa LED cu senzor (sursa - Federal-Mogul)
Lampa LED cu senzor (sursa - Federal-Mogul)

Federal Mogul, unul dintre cei mai mari producatori de componente auto din lume, a dezvoltat o plafoniera cu LED pentru interiorul automobilelor care se poate aprinde si stinge prin simpla apropiere a mainii de lampa. Noua tehnologie reduce folosirea energiei si elimina intrerupatoarele.

Prima aplicatie a companiei, destinata automobilelor premium, este o lampa care integreaza un senzor cu o arie de actiune intre 0 si 80 mm. Aprinderea si stingerea este comandata prin apropierea mainii de lampa, tehnologia utilizand de fapt conductivitatea data de fierul din sange.

Plafoniera functioneaza chiar daca soferul poarta manusi, spre deosebire de unele tehnologii concurente similare existente de mai mult timp pe piata. Lampa cu LED poate fi programata sa isi schimbe intensitatea si culoarea.

Grupul Federal Mogul a fost infiintat in Detroit in 1899, iar in prezent compania are sediul central in Southfield, Michigan. Federal Mogul are circa 45.000 de angajati in 35 de tari.

Piesele auto comercializate de Federal-Mogul in Europa provin din fabrici de pe Continent, iar cele mai cunoscute marci ale grupului pe piata din Romania sunt Champion (stergatoare, bujii), Moog (elemente de suspensie), Ferodo (frane), Nural, AE, Beral, Payen (garnituri), Goetze (garnituri si simeringuri) si Glyco (cuzineti).

Produsele comercializate de Federal-Mogul, prin marcile sale, acopera in proportie de aproape 100% parcul de automobile existent in Europa.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments