Acasa Industrie Bosch reconfirma interesul pentru o investitie la Cluj. Directorul parcului industrial Tetarom da ca sigura venirea companiei germane

Bosch reconfirma interesul pentru o investitie la Cluj. Directorul parcului industrial Tetarom da ca sigura venirea companiei germane

de Adrian Mitrea

Uzina Bosch (sursa - Bosch)

Bosch reconfirma interesul pentru a investi in Romania, in Cluj-Napoca, si spune ca este in discutii cu Guvernul Romaniei si cu administratia zonei industriale Cluj-Napoca. In paralele cu discutiile se efectueaza probe de sol, spun oficialii Bosch. Directorul general al parcului industrial Tetarom din Jucu, judetul Cluj, Viorel Gavrea, da ca sigura noua investitie Bosch in Romania, precizand ca este vorba doar de formalitati pana ce afacerea va deveni oficiala.

„Consiliul Judetean (CJ) Cluj a facut unele declaratii in ceea ce priveste acesta noua investitie in momentul in care a fost anuntat acordul pentru achizitionarea de catre compania italiana De’Longhi a facilitatii de productie Nokia din Cluj. Contractul cu Bosch este finalizat, astfel ca asteptam semnarea lui, dupa ce un anumit dosar va fi avizat de Ministerul de Finante”, a declarat Gavrea intr-o emisiune la postul de televiziune local Transilvania L!VE.

Potrivit directorului parcului industrial Tetarom, Bosch se va instala in parcul Tetarom III, unde a functionat si fabrica Nokia, preluata de italienii de la De’Longhi. Bosch ar urma sa produca componente electronice pentru autovehicule

Dintr-o declaratie recenta a presedintelui CJ Cluj, Alin Tise, Bosch va investi 60 milioane euro in noua fabrica si va crea intre 1.500 si 2.000 locuri de munca.

Ce spune Bosch

„Bosch urmareste permanent strategia de a se plasa pe piata optim din punct de vedere concurential si de a reactiona la modificarile din cadrul pietei. De aceea verificam permanent posibilitatile de adaptare directionata a spectrului nostru de produse si servicii, a structurii noastre organizatorice sau de productie, la cerintele pietei si ale clientilor. Astfel, la ora actuala, Bosch analizeaza oportunitatea unei investitii in Cluj-Napoca/Romania. In acest context suntem in discutii cu Guvernul Romaniei si cu administratia zonei industriale Cluj-Napoca. In paralel cu discutiile se efectueaza probe de sol. Va rugam sa ne intelegeti imposibilitatea de a oferi mai multe detalii despre analizele si discutiile pe aceasta tema”, se arata in pozitia oficiala a companiei, transmisa 0-100.ro.

Bosch a anuntat pe 1 decembrie 2011 ca va investi 70 milioane euro intr-o noua uzina in Serbia, iar in acel moment se parea ca Romania a pierdut inca o investitie majora.

Prezenta Bosch in Romania

Grupul Bosch detine la ora actuala investitii in trei orase din Romania (Bucuresti, Blaj si Timisoara), in domeniul distributiei de echipamente si piese auto, echipamente termotehnice si scule electrice, import si distributie electrocasnice si componente pentru industria de masini-unelte, precum si un centru de servicii de externalizare. Aceste puncte de lucru au asigurat 1.135 de locuri de munca in 2010, in crestere cu 21% fata de 2009, iar volumul de achizitii realizat de Bosch in Romania a atins 94 milioane de euro.

Domeniile de competenta ale firmei Bosch Rexroth din Blaj cuprind hidraulica, pneumatica, tehnica liniara si de montaj, comenzi si actionari electrice.

In 2010 Bosch a achizitionat, pentru productia globala, componente de la 45 de furnizori romani in valoare de 94 milioane euro.

Bosch a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri in Romania in crestere cu circa 7% fata de 2010, la circa 172 milioane euro. Dacia reprezinta peste 40% din cifra de afaceri a grupului Bosch in Romania.

Lasa un comentariu