Acasa Citroen Doi tineri vor sa faca o calatorie in jurul lumii cu o masina electrica, Citroen C-Zero

Doi tineri vor sa faca o calatorie in jurul lumii cu o masina electrica, Citroen C-Zero

de Adrian Mitrea

Citroen C-Zero Odiseea Electrica (sursa - Citroen)

Doi tineri vor porni pe 11 februarie intr-o calatorie in jurul lumii, cu o masina electrica Citroen C-Zero, a anuntat producatorul auto francez. Cei doi vor parcurge 25.000 km prin 17 tari, in 200 de zile, consumand energie electrica in valoare de 250 euro.

Initiativa, denimita „Odiseea Electrica”, vine la 80 de ani de la Croaziera Galbena organizata de Citroen.

„Daca o masina electrica poate sa mearga in jurul lumii, oricine o poate folosi pentru a merge la cumparaturi”, a declarat Xavier Degon, 27 ani, inginer la EDF, cel care impreuna cu Antonin Guy, 28 de ani, consultant la Capgemini Consulting, vor face calatoria in jurul lumii cu C-Zero.

Cei doi vor porni din Strasbourg pe 11 februarie si vor trece prin Muntii Stancosi din America, prin inima Japoniei, pe drumul matasii dintre China si Kazakhstan, pentru a reveni apoi prin Europa Centrala. In aceasta calatorie masina va fi reincarcata de cel putin 300 de ori.

Citroen a primit 2.800 de comenzi pentru C-Zero in primul an de prezenta a masinii pe piata. Citroen C-Zero are un motor electric de 64 Cai Putere (CP), cu 2 CP mai putin decat Mitsubishi i-MiEV din care deriva. Bateria litiu-ion de pe Citroen C-Zero asigura o autonomie de pana la 150 km. Reincarcarea dureaza circa 6-8 ore la o priza conventionala.

0-100.ro a testat Citroen C-Zero in mai 2011. Poti revedea testul complet aici sau doar varianta video, mai jos:

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu