Acasa Piata Auto Au fost anuntate cele sapte candidate la titlul Masina Anului 2012 in Europa

Au fost anuntate cele sapte candidate la titlul Masina Anului 2012 in Europa

de Vlad Barza

COTY 2012 (sursa - caroftheyear.org)

Fiat Panda, Ford Focus si Toyota Yaris se numara printre cele sapte masini selectate in lista scurta din care va fi aleasa Masina Anului 2012 in Europa (Car of The Year). La final de 2011 a fost comunicata o lista de 35 de modele din care acum au ramas de cinci ori mai putine, iar castigatoarea va fi anuntata la salonul de la Geneva, pe 5 martie. Anul trecut titlul a fost pentru prima oara castigat de o masina electrica: Nissan Leaf.

Cele sapte modele alese in finala Car of the Year 2012 sunt Citroen DS5, Fiat Panda, Ford Focus, Opel Ampera/Chevrolet Volt, Range Rover Evoque, Toyota Yaris si Volkswagen up!.

Juriul care desemneaza Masina Anului 2012 este format din peste 50 de jurnalisti din 23 de tari europene. Reprezentarea nationala a fiecarei tari este proportionala cu marimea propriei piete auto si cu dimensiunea industiei auto locale.

Masina castigatoare va fi anuntata pe 5 martie, la salonul auto de la Geneva. Anul trecut a castigat in premiera o masina electrica, Nissan Leaf, iar in lista scurta de sapte a intrat si Dacia Duster.

Lasa un comentariu