Acasa Revista Presei Revista presei, 6 ian: Presedintele Basescu a promulgat legea privind taxa auto si a vazut in premiera Dacia Lodgy

Revista presei, 6 ian: Presedintele Basescu a promulgat legea privind taxa auto si a vazut in premiera Dacia Lodgy

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, anunta Mediafax. Legea prevede ca romanii care cumpara o masina pentru care nu s-a platit o astfel de taxa trebuie sa o achite. Taxa de poluare auto a fost adoptata, pe 15 decembrie, de Camera Deputatilor, for decizional in cazul acestui proiect. Odata promulgata, legea va intra in vigoare in cel mai scurt timp, informeaza HotNews.ro.

Presedintele Traian Basescu a vizitat, joi seara, Centrul de Design Dacia Renault, unde a vazut si noul model Dacia Lodgy, care urmeaza sa fie lansat oficial la Salonul Auto de la Geneva din martie 2012, informeaza MEDIAFAX.

Constructorul auto german Mercedes-Benz a devansat rivalul BMW si a preluat pozitia de lider in topul celor mai vandute marci de automobile de lux din SUA, in timp ce Lexus (campionul ultimilor 11 ani) a cazut pe locul al treilea afectat de cutremurul si tsunamiul care au devastat Japonia in 2011, potrivit estimarilor publicate miercuri de firma de cercetare de piata Autodata, scrie capital.ro.

Primul exemplar de serie al noului Ford Focus Electric a fost livrat la sediul Google. Oficialii companiei nu au specificat destinatia acestui model, relateaza Automarket.ro.

Fiat SpA si-a majorat participatia detinuta la Chrysler Group LLC cu 5%, ajungand la 58,5%, si va construi un automobil economic in Statele Unite, au anuntat, joi, cei doi producatori auto, transmite Reuters, informatie preluata de money.ro.

Emanuel Gyenes, Marcel Butuza si cei doi membri ai echipei de asistenta tehnica Liviu Butuza si Romeo Duicu reprezinta Romania la Dakar 2012, scrie promotor.ro.

Lasa un comentariu