Acasa Siguranta Auto SUA vor sa interzica vorbitul la telefon in masina, precum si utilizarea altor echipamente electronice portabile care pot distrage soferul

SUA vor sa interzica vorbitul la telefon in masina, precum si utilizarea altor echipamente electronice portabile care pot distrage soferul

de Radu Preda

Sistem depasire automata BMW (sursa - BMW)

SUA vrea sa interzica utilizarea dispozitivelor electronice la volan pentru ca soferii sa nu mai poata trimita mesaje text sau sa foloseasca telefoanele mobile, chiar si cu dispozitive de tip maini libere sau boxe si microfon. Daca ideea va fi pusa in aplicate, sistemele electronice mobile ar urma sa fie bruiate in masini pentru a nu putea fi utilizate, iar pe langa asta s-ar inaspri si pedepsele, scrie Automotive News.

Recomandarile au fost facute de Consiliul National pentru Sigranta in Transporturi (NTSB) din SUA, care vrea sa previna accidentele provocate de distragerea atentiei soferului.

Sistemele de navigatie nu vor fi interzise.

Recomandarea NTSB ar urma sa fie adoptata separat de catre fiecare stat din SUA deoarece fiecare stat are autoritatea de a reglementa comportamentul conducatorului auto.

„Prea multi oameni trimit mesaje text in timp ce conduc. Este timpul sa punem capat distragerii atentiei la volan. Niciun telefon, mesaj sau actualizare nu face cat o viata de om”, a declarat presedintele NTSB, Deborah Hersman.

In 2010, un tanar de 19 de ani a trimis si primit 11 mesaje text in 13 minute inainte de a provoca un accident in care doi oameni au murit si 38 au fost raniti.

Anul trecut, 9,4% din accidentele care au avut loc in SUA au fost accidente petrecute de distragerea atentiei soferului, in care au murit peste 3.000 de persoane.

Lasa un comentariu