Acasa Dacia Traian Basescu: Este exclus ca Dacia sa se mute in Maroc

Traian Basescu: Este exclus ca Dacia sa se mute in Maroc

de Vlad Barza

Traian Basescu, alaturi de seful Dacia, Jerome Olive (sursa - 0-100.ro)

Este exclus ca Dacia sa se mute in Maroc deoarece Renault este una dintre cele mai stabile firme din Romania si nu pare genul de companie care „a facut un hangar si se pregateste apoi sa isi ia hangarul”, a spus presedintele Traian Basescu la prezentarea Raportului de competitivitate elaborat de Camera de Comert Americana din Romania.

„Este exclus ca Dacia sa se mute in Maroc. Stim de cinci ani ca Renault va construi o uzina in Maroc. S-au dezvoltat capacitati de productie de motoare ca sa fie alimentata acea uzina.”, spune presedintele.

„Renault a facut una dintre cele mai spectaculoase investitii. Cand se negocia contractul se vorbea de investitii de 500 milioane de euro . S-a ajuns la 3 miliarde de euro. A dezvoltat centrul de la Titu. Nu arata deloc ca o firma care a facut un hangar si se pregateste apoi sa isi ia hangarul. Renault este una dintre cele mai stabile firme din Romania.”, a mai spus el.

Doua modele Dacia, monovolumul Lodgy si un vehicul utilitar, vor fi construite la noua uzina Renault din Tanger, Lodgy urmand sa fie lansat in aprilie, iar al doilea nou model, in vara.

Presedintele Basescu a avut cuvinte mult mai putin magulitoare despre celelalt producator auto local, Ford, despre care a spus ca „s-a angajat sa produca 300.000 de masini si face 20.000 de remorci”.

Lasa un comentariu