Acasa Siguranta Auto Bulgarii vor sa ridice la 140 km/h viteza maxima legala pe autostrazi

Bulgarii vor sa ridice la 140 km/h viteza maxima legala pe autostrazi

de Vlad Barza

 Autostrada din Bulgaria  (sursa - snimka.bg)

Guvernul de la Sofia vrea ca viteza maxima legala pe autostrazile tarii sa fie ridicata de la 130 km/h, la 140 km/h, in acest mod urmand sa scada si numarul de soferi sanctionati, scrie publicatia Novinite care-l citeaza pe premierul bulgar. Bulgaria are aproape 500 km de autostrada, cele mai importante legand capitala Sofia de orase importante cum ar fi Varna, Plovdiv si Burgas.

Ministerul Bulgar al Dezvoltarii a propus un amendament prin care viteza maxima legala pe autostrada sa fie ridicata de la 130 km/h, la 140 km/h, iar Parlamentul va vota pe marginea acestei propuneri.

„Sa fim cinstiti, cine conduce cu 120 km/h pe autostrada?”, intreaba retoric premierul bulgar Boyko Borisov care a adaugat ca 140 km/h este o viteza „decenta” pentru masinile moderne. El a mai spus ca in continuare cei care doresc pot conduce cu 110 – 120 km/h, insa ridicarea limitei de viteza se va transpune intr-un numar mai mic de sanctiuni. Pentru autobuze si camioane viteza maxima va fi mai mica.

Amendamentul inaintat catre Parlament va reglementa si asa-numitele drumuri expres pe care bulgarii vor sa le contruiasca, acestea urmand sa aiba doua benzi pe sens, insa nu vor dispune de banda de urgenta, astfel incat nu vor putea fi incadrate la categoria autostrada. Pe aceste drumuri viteza maxima legala va fi 120 km/h.

Bulgaria are aproape 500 km de autostrada, cele mai importante legand capitala Sofia de orase precum Varna, Burgas si Plovdiv.

Lasa un comentariu