Acasa Curiozitati Solutie ingenioasa pentru a reincarca o masina electrica: remorca cu motor

Solutie ingenioasa pentru a reincarca o masina electrica: remorca cu motor

de Adrian Mitrea

Rinspeed Dock+Go (sursa - Rinspeed)

Compania elvetiana Rinspeed prezinta la Salonul Auto de la Geneva, in martie 2012, o solutie ingenioasa pentru a extinde autonomia masinilor electrice. O remorca ce ofera spatiu aditional pentru depozitare si integreaza un motor cu ardere interna, plus baterii, pentru a creste autonomia.

Rinspeed spune ca solutia se poate aplica oricarei masini electrice, dar pentru a demonstra cum functioneaza a ales un smart electric.

Ideea le-a venit elvetienilor dupa ce au vazut ca pentru telefoanele mobile exista acumulatori suplimentari care pot fi conectati la terminalul mobil pentru a-i furniza energie suplimentara in caz de nevoie.

In mica remorca exista baterii si un motor cu ardere interna pe post de generator. La fel de bine, in locul motorului conventional poate fi montat un sistem de propulsie pe hidrogen (pile de combustie).

Rinspeed spune ca nu are rost sa cari dupa tine motorul-generaor cu ardere interna mereu (asa cum au Opel Ampera/Chevrolet Volt), ci doar cand ai nevoie de autonomie mai mare, astfel ca ideea ar putea prinde la unii clienti.

Rinspeed Dock+Go (sursa - Rinspeed)

Lasa un comentariu