Acasa Luxgen Producatorul auto taiwanez Luxgen lanseaza in 2012 sedanul Luxgen5

Producatorul auto taiwanez Luxgen lanseaza in 2012 sedanul Luxgen5

de Adrian Mitrea

Luxgen5 sedan 2012 (sursa - Luxgen)

Producatorul auto taiwanez Luxgen, putin cunoscut in lume, lanseaza in 2012 sedanul Luxgen5, care isi va face debutul mondial la Salonul Auto de la Taipei. Masina este echipata cu tehnologii intalnite pe cele mai scumpe limuzine si este destinata pietei globale, a anuntat producatorul.

Luxgen5 se trage din conceptul neora. Masina de serie dispune de un sistem de infotainment Think+, dezvoltat de hTC, care poate avea un grad inalt de conectivitate cu un terminal mobil ce utilizeaza sistemul de operare Android. Printr-o aplicatie speciala, ecranul din masina poate fi utilizat ca cel al telefonului.

Instrumentele de bord pentru sofer sunt de fapt niste ecrane LCD, iar sistemul Head-Up Display (HUD) este ca la avioanele de vanatoare, deasupra bordului. Tehnologia HUD a fost dezvoltata de Luxgen si Continental in ultimii doi ani si jumatate.

Masina vine cu doua motorizari, ambele turbo, pe benzina:

  • 1,8 litri de 150 Cai Putere (CP), cuplat la o transmisie automata cu cinci viteze;
  • 2 litri de 170 CP, acceleratie 0-100 km/h in 8,48 secunde, cuplat la o transmisie automata cu sase viteze produsa de furnizorul japonez AISIN

Suprafetele metalice ale motorului supuse frecarii au fost tratate precum motoarele din WRC, NASCAR si Moto GP, cu tehnologia WPC (Wide Peening & Cleaning), pentru a asigura o aderenta mai buna a peliculei de ulei.

Luxgen5 sedan are frane cu discuri ventilate pe fata (276 mm diametru) si discuri pline pe spate (260 mm).

De asemenea, sedanul taiwanezilor vine cu tehnologii intalnite doar pe masini premium, precum:

  • View+ (tehnologie formata din camere video care poate reda o imagine de 360 grade in jurul masinii pentru a inlesni manevrele de parcare);
  • Night Vision+ (poate vedea in fata masinii, in intuneric, pe o distanta de 100 de metri si o latime a zonei acoperite de 40 metri);
  • Side View+ (monitorizarea unghiurilor moarte);
  • LDWS+ (avertizarea soferului la parasirea accidentala a benzii de circulatie, la viteze mai mari de 60 km/h).

Sistemele de siguranta activa si pasiva sunt furnizate de Continental si Delphi, doua companii de top la nivel mondial.

Luxgen spune ca sedanul sau ofera cea mai ridicata protectie pentru pietoni de pe piata, avad un spatiu de 75-85 mm intre capota si caroserie pentru a absorbi energia impactului cu un pieton. Aceste standarde vor fi introduse in Europa abia in 2013.

Grupul Yulon, din care face parte marca Luxgen, activeaza inca din 1949 in domeniile: cercetare, dezvoltare si productie auto, fabricarea de textile, IT, imobiliare, servicii financiare si investitii.

Activitatea auto a grupului a inceput in 1953, iar in prezent este cel mai mare producator auto din Taiwan, cu fabrici pe piata locala, China si Filipine. In aceste uzine sunt produse masini in parteneriate cu Nissan, Mitsubishi, General Motors, Chrysler, Mercedes-Benz si altii.

Interior Luxgen5 sedan 2012 (sursa - Luxgen)

Luxgen5 sedan 2012 (sursa - Luxgen)

Lasa un comentariu