Acasa Dacia Dacia Lodgy va oferi o siguranta a pasagerilor comparabila cu a celorlalte masini Dacia, potrivit oficialilor Renault

Dacia Lodgy va oferi o siguranta a pasagerilor comparabila cu a celorlalte masini Dacia, potrivit oficialilor Renault

de Adrian Mitrea

Dacia Lodgy (sursa - 0-100.ro)

Siguranta oferita de masina de familie Dacia Lodgy, care va fi lansata in aprilie in 2012, va fi comparabila cu cea a celorlalte modele din gama Dacia, a declarat directorul gamei Entry a Renault, Eric Pasquier. Toate automobilele Dacia au obtinut 3 stele din 5 posibile la testele de siguranta Euro NCAP, iar pentru Lodgy este deci asteptat un rezultat similar, desi unele publicatii auto au speculat ca noul model Dacia va fi mai sigur decat restul masinilor din gama.

” (Siguranta – n.r.) va fi in acelasi spirit”, a declarat Pasquier in fata catorva jurnalisti din Romania, la Val Thorens, in Franta, unde Dacia Lodgy Glace si-a facut debutul in Trofeul Andros, pe 3 si 4 decembrie.

Rezultate Dacia Euro NCAP (sursa - Euro NCAP)Intrebat daca masina va avea ESP (sau ESC – sistem electronic de control al stabilitatii) in dotarea standard, oficialul a Renault a spus „poate, poate nu”, si a precizat ca echiparea obligatorie cu ESP pentru masinile noi se intinde pana in 2014.

Pornind de la premisa ca sistemul ESP este obligatoriu incepand cu 1 noiembrie 2011 pentru masinile noi (in sensul de aparitii noi pe piata dupa aceasta data, cum este Lodgy, dar nu si Duster, de exemplu), unele publicatii auto au scris ca Dacia Lodgy va fi cel mai sigur automobil pe care Dacia l-a construit vreodata.

In cazul in care Lodgy a fost deja omologata inainte de 1 noiembrie 2011, atunci echiparea ei cu ESP standard poate fi amanata pana la 1 noiembrie 2014.

Strategia Grupului Renault in ceea ce priveste securitatea modelelor Dacia este ca acestea sa obtina 3 stele la testele de impact realizate de Euro NCAP si politica va ramane neschimbata, a declarat Beatrice Foucher, director de produs in cadrul Renault, in martie 2011, intr-o discutie restransa cu presa.

Avand in vedere toate aceste declaratii, un rezultat previzibil pentru Dacia Lodgy la testele Euro NCAP este de 3 stele din 5 posibile.

Lasa un comentariu