Acasa Tehnologie TRW a dezvoltat o noua generatie de airbag-uri care se adapteaza in functie de dimensiunea pasagerului

TRW a dezvoltat o noua generatie de airbag-uri care se adapteaza in functie de dimensiunea pasagerului

de Radu Preda

Airbag TRW Dual Contour (sursa - TRW)

Producatorul de componente auto TRW, prezent si in Romania in cinci amplasamente, a dezvoltat o noua generatie de airbag-uri frontale adaptive care vor intra in productia de serie in 2013. Aceste noi airbag-uri, denumite dual contour, sunt capabile sa-si ajusteze presiunea si marimea in functie de dimensiunea ocupantului, dar tine cont si de alte variabile care apar in timpul unui accident.

„Tehnologiile de siguranta pentru protectia pasagerilor includ acum nu numai factori precum forta ci si geometria, rigiditatea si forma airbag-ului. Noua generatie de airbag-uri adaptive combina toate aceste elemente si le ajusteaza in functie de dimensiunile ocupantului, viteza si forta de impact, pozitie, daca are sau nu centura pusa”, a declarat Norbert Kagerer, vicepresedinte TRW al businessului pentru siguranta pasagerilor.

TRW este compania care a dezvoltat si airbag-ul care iese din plafon.

TRW Automotive este prezent in 26 de tari si are 60.000 de angajati. Compania produce, printre altele, sisteme de asistenta a soferului, sisteme de franare si directie, suspensii, centuri de siguranta si airbag-uri, electronice si componente pentru motoare.

Grupul a inceput operatiunile in Romania in anul 2004 si are in prezent peste 2.500 de angajati in cinci locatii: Timisoara, Oravita, Lupeni, Resita, Deta.

Fabrica din Timisoara produce volane si module de airbag si numara peste 1.700 angajati. Produsele sunt livrate catre producatori auto de calibru mondial, cum ar fi Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Porsche, Fiat, Renault si altii.

Lasa un comentariu