Acasa Curiozitati Daca femeile din Arabia Saudita ar primi dreptul de a conduce masini ar fi incurajata prostitutia, spun islamistii din regat

Daca femeile din Arabia Saudita ar primi dreptul de a conduce masini ar fi incurajata prostitutia, spun islamistii din regat

de Vlad Barza

Punct de control in Arabia Saudita (sursa - Reuters)

In Arabia Saudita femeilor li se interzice sa conduca automobile, iar liderii religiosi din regatul islamic spun ca legea trebuie mentinuta fiindca altfel s-ar incuraja prostitutia si ar urma un declin al valorilor morale, scrie publicatia International Business Times. Liderii religiosi fundamentalisti spun ca in alte tari arabe in care femeile au dreptul sa conduca se vad deja efecte negative, dar in Arabia Saudita cele prinse la volan sunt biciuite.

Liderii celui mai important consiliu religios al tarii arabe, Majlis al-Ifta’ al-A’ala, spun ca daca femeilor li s-ar da dreptul sa conduca intr-un deceniu nu ar mai exista virgine, prostitutia s-ar raspandi, iar valorile morale ar intra in declin.

Unul dintre profesorii care au intocmit concluziile spune ca in timp ce statea la o cafenea dintr-o tara araba in care femeile au dreptul sa conduca, una dintre ele i-a facut semn clar ca este disponibila, iar profesorul spune ca astfel de scene nu trebuie sa se intample niciodata in Arabia Saudita.

In bogatul, dar restrictivul regat islamic, femeile prinse la volan sunt condamnate la biciuire in public. Recent, o femeie care a fost prinsa conducand masina a fost condamnata la o astfel de pedeapsa, insa a primit iertarea regelui dupa ce s-a tinut o ampla campanie in sprijinul ei.

Arabia Saudita – tara in care se afla Mecca si Medina, doua din cele mai importante locuri ale Islamului – este unul dintre statele in care femeile au o situatie foarte grea din cauza ca le sunt interzise extrem de multe lucruri.

Lasa un comentariu