Acasa Industrie CE investigheaza un posibil cartel in industria producatoare de rulmenti pentru automobile

CE investigheaza un posibil cartel in industria producatoare de rulmenti pentru automobile

de Vlad Barza

Rulmenti (sursa - bearingstore.com)

Comisia Europeana a facut marti inspectii inopinate la cativa producatori de rulmenti destinati industriei auto pentru a verifica daca acestia au format un cartel si intretin practici anticoncurentiale. Cel mai mare producator de rulmenti, concernul suedez SKF, a confirmat ca fabricile sale din Suedia si Germania au fost inspectate, insa spune ca nu a incalcat nicio regula si ca va coopera cu investigatorii.

CE spune ca a facut inspectii inopinate la sediul unor companii producatoare de rulmenti destinati industriei auto, dar si altor industrii fiindca exista banuiala ca aceste companii au format un cartel, incalcand legile concurentei.

Cel mai mare producator de rulmenti, concernul suedez SKF, a confirmat ca sediile din Goteborg (Suedia) si Schweinfurt (Germania) au fost inspectat de autoritati. SKF spune insa ca are un cod de conduita interna care interzice cu desavarsire comportamentul anticoncurential si insista asupra faptului ca respecta acest cod.

CE spune ca ancheta demarata isi propune sa afle daca intr-adevar „greii” din sectorul rulmentilor auto au facut un cartel si adauga ca nu s-a fixat un termen limita pentru incheierea investigatiei, totul depinzand de complexitatea demersului si de cat de bine colaboreaza companiile vizate.

Lasa un comentariu